Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidič srazil a zabil dva muže, z místa pak okamžitě zbaběle ujel

Při tragické nehodě zemřeli šéfové firmy High Point Zikmund Schwarzkopf a Matěj Molcar

25. srpna 2022 16:16 , aktualizace 16:17

Nehody Smrt Vazba

     V pondělí večer došlo v Adršpachu k tragické dopravní nehodě, která se velmi citelně dotkla i Plzeňského kraje. Obětmi střetu s osobním autem se totiž stali Matěj Molcar z Plzně a Zikmund Schwarzkopf ze Sušice, ředitelé velmi známé firmy vyrábějící outdoorové oblečení High Point.

     K nehodě, při které u parkoviště osobní vůz Volkswagen srazil dva muže, došlo před desátou hodinou večer. Řidič vozu, ačkoli si střetu musel být vědom, na místě nezastavil, nechal oba zraněné muže v kritickém stavu ležet na silnici a z místa okamžitě zbaběle ujel.
     Krátce po desáté hodině pak sražené chodce na silnici objevili projíždějící policisté, okamžitě jim poskytli první pomoc a přivolali záchrannou službu. Bohužel i přes veškerou snahu však jeden z mužů utrpěným zraněním podlehl ještě na místě a druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice.

     Policisté začali okamžitě pátrat po vozidle, které muže srazilo, i jeho řidiči. Na základě kamerových záznamů se jim podařilo odstavený poškozený vůz nalézt a při následné rozsáhlé pátrací akci dvanáct hodin po nehodě i vypátrat a zadržet jeho řidiče. 
     "Osmatřicetiletý muž byl obviněn z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Soudce na muže uvalil vazbu," uvedla tisková mluvčí policie.

      Recidivistovi, jež svým rozhodnutím neposkytnout pomoc a ujet od nehody podle všeho zavinil smrt Zikmunda Schwarzkopfa mladšího a Matěje Molcara, po kterém zůstala ani ne roční dcera, tak v případě prokázání viny hrozí trest až pět let vězení.  

K tragickému úmrtí obou mužů se kromě jejich rodin a přátel vyjádřila i firma High Point, kterou vedli:

      S obrovskou bolestí na srdci oznamujeme všem našim zákazníkům, přátelům a obchodním partnerům, že v pondělí 22.8. ve večerních hodinách tragicky zahynuli v Adršpachu naši šéfové, kolegové a nejbližší kamarádi Zikmund Schwarzkopf mladší a Matěj Molcar. Oba se jako chodci stali účastníky dopravní nehody jejíž následky nepřežili. 
      V tuto chvíli bychom Vás chtěli zdvořile požádat o čas a trpělivost.
      Kondolence rodinám prosíme zasílejte písemně na adresu naší společnosti, T.G.Masaryka 154, 34201 Sušice.  

Foto PČR, High Point a TV Nova