Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidič střet s autobusem nepřežil

Druhý mrtvý řidič za pouhé dva dny

3. února 2023 12:36 , aktualizace 14:12

Doprava Hasiči Nehody Smrt Záchranáři

     Dnes v půl dvanácté dopoledne došlo na silnici I/20 z Plzně na Nepomuk u odbočky na Klášter k velmi vážné dopravní nehodě, při které se střetl osobní automobil s autobusem.

     Z místa bylo hlášeno několik zraněných, k nehodě proto vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník Letecké záchranné služby v Líních.

     Silnice byla uzavřena, hasiči zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali dva zraněné z autobusu. "Záchranáři na místě ošetřili ženu narozenou v roce 1950 a muže narozeného v roce 1964 oba s lehčími zraněními transportováni do Fakultní nemocnice Bory," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

     Řidiči osobního vozu bohužel již pomoci nebylo a lékaře záchranné služby a vystřídal koroner. "Muž narozený v roce 1944 jedoucí s vozem Opel od Plzně na Nepomuk při projíždění pravotočivé zátočiny na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk a přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Při tom utrpěl zranění neslučitelná se životem," popsala nám nehodu tisková mluvčí policie s tím, že šetření případu si převzali kriminalisté. 

     V autobusu cestovalo třicet zahraničních turistů, pro které hasiči vyslali svůj evakuační autobus ze stanice Plzeň Košutka. "Náš autobus byl nakonec použit k z zajištění tepelného komfortu cestujícím, pro něž přijel náhradní autobus dopravce," řekl nám tiskový mluvčí hasičů. 


     Jedná se za dva dny již o druhou dopravní nehodu s obětí na životě, o včerejší jsme informovali v článku:

Řidič po nárazu do stromu zemřel na místě

     Ve čtvrtek před druhou hodinou odpoledne došlo na silnici II/193 z Úněšova na Nečtiny mezi obcemi Čbán a Plachtín k dopravní nehodě, při které osobní vůz vyjel ze silnice a narazil do stromu.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, řidiči za volantem vozu již ale nebylo pomoci a lékař musel konstatovat jeho smrt.
     "Řidič narozený v roce 1948 s vozem Dacia Duster vyjel z dosud nezjištěných příčin mimo komunikaci a narazil do stromu. Bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem," uvedla tisková mluvčí policie.
     "My jsme zajistili místo nehody, nainstalovali jsme zástěnu a spolupracovali jsme se záchranáři. Následně jsme zemřelého vyprostili," doplnil tiskový mluvčí hasičů.

     Na místo byl povolán koroner k ohledání těla a šetření nehody si převzali kriminalisté. Zásah na místě stále probíhá, úsek je průjezdný kyvadlově.