Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Auto zcela opilého řidiče u Plzeňky vyprošťovala tramvaj

"Já se pánové přiznávám, já jsem penis, já vůbec nevím, kde jsem se tam vzal," sdělil překvapeným policistům smutný muž

30. června 2022 00:49 , aktualizace 07:47

Alkohol Auto v kolejišti Doprava Nehody

     V noci na dnešek po desáté hodině v Gerské ulici v Plzni u Hypermarketu Albert skončilo další vozidlo v kolejišti. Řidič bohužel patřil k těm, kterým pracovně říkáme bojovníci, což jsou ti, kteří místo toho, aby okamžitě zastavili, když si svou chybu uvědomí, v jízdě kolejištěm pokračují dál, až dokud to jejich auto nevzdá.

     V tomto případě ale jízdu škodovky ukončil strážník městské policie, který si byl v době svého volna nakoupit a jízdu vozu v kolejišti viděl. Muži za volantem další jízdu zakázal, legitimoval se mu a během toho zjistil, že řidič je značně opilý. Strážník tedy na místo přivolal jednak hasiče k vyproštění vozu a samozřejmě také policisty, kterým řidiče předal. "Já se pánové přiznávám, já jsem penis, já vůbec nevím, kde jsem se tam vzal," velice smutně svou jízdu okomentoval muž.


     Policisté řidiče podrobili dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která ukázala více než dvě promile. Hasiči mezitím po domluvě s dispečerem PMDP rozhodli, jako již mnohokrát před tím, že kvůli trolejovému vedení bude bezpečnější auto vyprostit tramvají místo jeřábem. 

     Vedení dopravních podniků totiž s možností auta v kolejišti počítá natolik, že dispečeři vyfasovali a v autech vozí klíny a ocelová lana. V Plzni totiž auta z kolejiště běžně vyprošťují právě tramvaje, což snad nezažijete nikde jinde na světě a mnoho plzeňských řidičů tramvají toto už několikrát realizovalo.

     Hasiči vozidlo uvázali, za volant usedla mužova střízlivá manželka a tramvaj auto z kolejiště vytáhla. Policisté muže odvezli na odběr biologického materiálu a v nejbližší době ho čeká obvinění z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky.


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.