Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Tramvaj za sebou ženu vláčela několik set metrů

Mimořádnou událost v dopravě, ke které došlo dnes odpoledne na Slovanech, šetří policie

8. května 2023 13:29 , aktualizace 14:47


     Dnes kolem čtvrt na jednu odpoledne došlo na náměstí Generála Píky v Plzni k mimořádné události v dopravě, během které tramvaj linky číslo 2 jedoucí od Světovaru do centra za sebou vláčela ženu několik set metrů.

     K začátku události došlo na zastávce Radnice Slovany. Podle informací přímo z místa žena dobíhala tramvaj, zavírající se dveře jí skříply ruku, tramvaj se rozjela a ženu za sebou vláčela až na zastávku Nám. Generála Píky. Během toho přišla žena o botu a po několika dalších metrech i o ponožku, došlo ke zranění obou nohou a samozřejmě i ke zhmoždění ruky uvízlé ve dveřích.

     Na místo vyjely všechny záchranné složky. Ženu narozenou v roce 1971 si převzali záchranáři a transportovali jí na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Její zranění by naštěstí ale neměla být vážná.

     Šetření události si na místě samozřejmě převzali policisté. Dveře tramvaje mají totiž bezpečnostní pojistku, díky které by se samy měly automaticky otevřít, pokud dojde ke skřípnutí předmětu či osoby. Policisté na místě tuto funkci opakovaně ověřili a dveře fungovaly bez závad.

     Mluvčí policie nám uvedla, že žena i řidič tramvaje měli test na přítomnost alkoholu negativní a potvrdila, že jednak tramvaj ženu skutečně vláčela z jedné zastávky na druhou i to, že policisté stále ještě zjišťují, jak a proč k události došlo.


  

Během krátké doby tak jde na Slovanech již o druhý případ mimořádné události, ve které figuruje tramvaj a zraněná cestující:

Střet tramvaje s chodkyní, žena je velmi vážně zraněna

     Ve středu 12. dubna kolem osmé hodiny ráno došlo na Koterovské ulici v Plzni k velmi vážné dopravní nehodě, během které se střetla tramvaj linky číslo 2 jedoucí z centra ke Světovaru s chodkyní. Z místa bylo hlášeno vážné zranění a také zaklínění starší ženy, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.


     K nehodě došlo přímo v prostoru zastávky U Duhy, podle prvotní informace přímo z místa tramvaj ženě přejela nohu, hrnula ji pod sebou asi deset metrů a zaklínila ji pod jednou z náprav. Těžce zraněné ženě přispěchali na pomoc svědci a nohu jí zaškrtili opaskem.

     Svědky pak vystřídali hasiči, opasek nahradili škrtidlem a poskytovali ženě první pomoc až do příjezdu záchranářů. Na místo dorazil i hasičský jeřáb z Košutky. Hasiči pak museli pomocí hydraulického rozpínacího válce tramvaj přizvednout, aby mohli těžce zraněnou ženu z pod tramvaje vyprostit.

     Poté si ženu, které tramvaj téměř amputovala spodní část nohy, do péče převzali záchranáři a po ošetření na místě ji transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín.

    Na místo musela být povolána i další sanitka k ošetření řidiče, který utrpěl šok.

     Šetření na místě stále ještě probíhá, k dokumentaci místa nehody byli povolání i specialisté z Drony SIT a tramvajový provoz je přerušen, stejně jako doprava v části Koterovské ulice ve směru od centra.

     "K této nehodě můžeme uvést, že krátce před osmou hodinou ráno došlo v Plzni na ulici Koterovská v prostoru zastávky MHD U Duhy ke střetu chodkyně narozené v roce 1953 s projíždějící tramvají. Požití alkoholu před jízdou bylo u řidiče tramvaje na místě vyloučeno dechovou zkouškou, u chodkyně nebylo možno dechovou zkoušku vzhledem k jejím zraněním provést a byl proto nařízen odběr krve. Příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou v šetření dopravních policistů," uvedla k nehodě mluvčí policie.

Foto: KP, HZS

 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.