Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Střet tramvaje s chodkyní

Na náměstí Míru zasahují všechny záchranné složky a byl přerušen provoz tramvají linky č. 4.

Autor: Jana Holá pondělí 11. března 14:07 , aktualizace 15:15

Doprava Nehody

Partner článku – Inter distribution


    Dnes před druhou hodinou odpoledne došlo na náměstí Míru v Plzni k velmi vážné dopravní nehodě, během které se střetla tramvaj linky číslo 4 jedoucí směrem do centra s chodkyní.

    Z místa bylo hlášeno možné vážné zranění starší ženy, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky včetně speciálního vyprošťovacího vozidla hasičů.


     Ke střetu došlo přímo v prostoru přechodu u zastávky a podle prvotní informace přímo z místa asi pětačtyřicetiletá žena vystoupila z hloučku stojících chodců a bez rozhlédnutí vstoupila přímo před přijíždějící tramvaj. Vůz ženu srazil a hrnul před sebou několik metrů. Žena však měla obrovské štěstí a nedošlo k jejímu vtažení pod nápravy.

     Zraněné ženě přispěchali na pomoc svědci, které následně vystřídali záchranáři. "Žena narozená v roce 1980 utrpěla četná vážnější zranění a při vědomí jsme ji transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," doplnila nám informace mluvčí záchranářů.

     Hasiči zajistili místo nehody a asistovali záchranářům, kteří zraněnou ženu po ošetření na místě transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň.

     Šetření na místě stále ještě probíhá, zatím můžeme uvést, že požití alkoholu před jízdou bylo u řidiče tramvaje na místě vyloučeno dechovou zkouškou, u chodkyně nebylo možno dechovou zkoušku vzhledem k jejím zraněním provést a byl proto nařízen odběr krve. 

     Provoz tramvají linky 4 je přerušen, obnoven by měl být přibližně kolem třetí hodiny odpoledne.

Aktualizujeme:

      "Žena narozená v roce 1980 z dosud nezjištěných příčin vstoupila před projíždějící tramvaj, která jela ve směru do centra a došlo ke střetu s tramvají. Dechová zkouška u řidiče tramvaje vyloučila požití alkoholu a u sražené ženy vzhledem k jejímu zranění nebylo možné dechovou zkoušku provést. Veškerými okolnostmi dopravní nehody se v tuto chvíli zabývají policisté z Městského ředitelství policie Plzeň," uvedla nám mluvčí policie.


 


Inter distribution

Prodejce špičkových značkových klasických i farmářských skleníků a doplňků k nim - přímý dovozce. Vše pro zavlažování skleníků i zahrad. Poradenství a servis.