Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Upozornil partičku výrostků na pohazování odpadků a tak skončil v nemocnici

Skupinka mládeže na Americké třídě značně brutálně zaútočila na muže

8. května 2023 20:13 , aktualizace 21:01

Napadení


     Dnes v šest hodin odpoledne se na Americké třídě naproti bývalému Prioru bavila skupinka mládeže mimo jiné i tím, že měla průpovídky na procházející osoby. Během toho jeden z nich pohazoval odpadky po zemi a právě toho si všiml mladý muž stojící opodál a zeptal se mladíka, zda by to nechtěl zvednout a odnést do nedalekého odpadkového koše.

     Jeden z mladíků na to reagoval okamžitým útokem, další se vzápětí přidal a muž skončil po několika ranách pěstmi na zemi, kde byl následně ještě zkopán.
     Poté celá spokojeně povykující partička z místa odešla.

     Zraněného asi třicetiletého muže, který mimo jiné i krvácel z uší, si převzali záchranáři a transportovali jej na ORL Fakultní nemocnice Plzeň Bory. 
     Po povedené partě zároveň začalo pátrat několik hlídek policie včetně dvou psovodů. Respektive pátrání nebylo nijak náročné a policisté prakticky s jistotou zamířili na nedaleké Hlavní vlakové nádraží, kde skupinku skutečně nalezli a na místě zajistili.

     Mluvčí policie nám uvedla, že podle dosud zjištěných skutečností se útoku na muže účastnil mladík narozený v roce 2001, který po zadržení nadýchal 1,94 promile a mladý muž narozený v roce 1998, který nadýchal 1,14 promile. První z nich skončil v protialkoholní záchytné stanici, druhý pak v policejní cele.

     Policisté se v tuto chvíli incidentem zabývají a mimo jiné i zjišťují, zda se útoku na muže ještě neúčastnily i další osoby ze zajištěné skupinky, kde byly jak dívky, tak i mladiství. 


K dalšímu incidentu násilného charakteru došlo o necelé tři hodiny dříve v Tylově ulici:

V sobotu před barem napadl ženu, dnes si přišel vyrovnat účty

     Dnes odpoledne na linku 156 oznámil barman pracující v provozovně v Tylově ulici v Plzni, že má konflikt se zákazníkem, který se podle něj chová jako šílený a ohrožuje ho.
     Na místo tedy okamžitě vyrazilo několik hlídek městské policie a podezřelého zajistili na místě.

     Muž skutečně vykazoval známky duševní nemoci. Chvíli byl agresivní a řval, že restauraci a osoby v ní je nutné zlikvidovat, poté upadal do deprese a plačtivě strážníkům vysvětloval, že potřebuje pomoc, že je nemocný a má strach z Ukrajinců, kteří jsou prý všude kolem.

     Barman mezitím popsal, že muž mu v provozovně zcela bezdůvodně nadával, a když ho z podniku vykázal, muž porazil ozdobný mosazný stojan u dveří a chtěl se začít prát.
     Vzhledem k tomu, že se duševní stav útočníka evidentně zhoršoval, strážníci na místo raději přivolali i záchranáře.

     Do provozovny mezitím dorazil i majitel podniku a v útočníkovi poznal muže, který před tímto podnikem v sobotu v noci napadl ženu a byl při tom zadržen hlídkou policie. Agresor to přiznal a sdělil, že přišel, aby mu v podniku vysvětlili, proč proti němu svědčili, a že si to s přítomnými chtěl vyříkat. Poté opět propukl ve střídavý hysterický vztek prokládaný záchvaty pláče.

     Muž narozený v roce 1998 byl záchranáři následně transportován na psychiatrii Fakultní nemocnice Plzeň.


 




Pdigital

Orientujeme se na výkonnostní kampaně a budování značky na sociálních sítích. Naší expertízou jsou PPC kampaně a správa sociálních sítí (obsah i výkonnostní kampaně).