Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pětačtyřicet tisíc korun na léčbu nemocných psů v útulku

Dnes předali zástupci ACW Saloonu 45.300 korun v útulku pro opuštěné psy a tím překonali hranici 400.000 korun věnovaných zvířatům

1. ledna 2023 18:21 , aktualizace 18:29

Zvířata

     Dnes odpoledne navštívili útulek pro opuštěné psy v Klatovech zástupci plzeňské restaurace ACW Saloon a přivezli 45.300 korun, tedy celý výtěžek letošního ročníku hudebního festivalu "Vánoce pro pejsky". 

     "Dali jste nám obrovský a nádherný dárek. Čekali jsme tak třeba osm tisíc nebo nějakou podobnou částku, ale pětačtyřiceti tisíci jste mi úplně vyrazili dech! Prostě nádhera! Tyhle peníze hned zítra vložím na náš transparentní účet a použijeme je na nadstandardní veterinární zákroky pro naše dlouhodobě nemocné psy nebo pro psí dědečky, které tu máme na dožití.
     Všem, tedy vám, kapelám i vašim návštěvníkům patří obrovské poděkování. Ještě jednou děkujeme a přejeme krásný nový rok, my ho tedy začali díky vám nádherně,"
 uvedla vedoucí útulku Miloslava Šteflová.

Hudební festival "Vánoce pro pejsky"

     ACW Saloon před osmnácti lety začal pořádat hudební festival "Vánoce pro pejsky". Původně to tedy nebyl festival, ale pouze jeden koncert pro plzeňský útulek, kapely to ale bavilo, takže příští rok to byly dva dny, pak tři a posledních více než deset let je to již celý týden.

     Kapely hrají zcela zadarmo, celý výdělek festivalu končí v pokladně některého ze západočeských útulků pro opuštěné psy a letos byly vybrány Klatovy. Vybrané peníze jsou určeny na úhradu složitějších veterinárních výkonů, které nemohou být hrazeny z běžného rozpočtu útulku.
     Již v minulosti se díky těmto penězům povedlo vyléčit psa politého žíravinou, psy opařené i popálené, uhradila se z nich operace očí labradora, kterého poté, co oslepl, majitel přivázal u brány útulku, ale i psa s drátěnou smyčkou kolem krku, která mu po letech vrostla do masa a mnoho dalších.

     Během ročníku 2022 se vybralo a v útulku dnes předalo 45,300 Kč, za osmnáct let konání festivalu tak ACW Saloon útulkům předal víc než 425,000 korun.

ACW Saloon děkuje

     "Za náš saloon bych chtěla poděkovat Zdeňkovi Hejzkovi a Martinovi Čechurovi, kteří celý festival letos postavili. Pak kapelám, které se vzdaly honoráře, jmenovitě Duel band, The Bowře, Old Band, Spolucestující, Wenda gang, The Origin, Jiří Šantora, Hop a Šavani, Čáry Máry, Crimson Fields, KáVa, The Echoes, MHS a Semtex. Dále si v neposlední řadě určitě veliké poděkování zaslouží naši hosté, kteří letos přispívali tak vydatně, že zlomili dosavadní rekord a vybrala se zatím nejvyšší částka," doplnila majitelka ACW Saloonu Petra Kadlecová.


 


A.C.W. Saloon

Jediná opravdu Westernová hospoda v Plzni. Pravý, staroamerický Country Saloon, s otevřenou kuchyní a vlastním Armádním klubem s trvalou výstavou zbraní a vojenským barem.