Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Vánoční výzdoba bohužel opět začala přitahovat idioty

Letos, stejně jako loni, někomu hrozně moc vadila nově instalovaná vánoční výzdoba

22. listopadu 2022 14:30 , aktualizace 15:34

Vandalství

     Letos, stejně jako loni, někomu hrozně moc vadila nově instalovaná vánoční výzdoba. Zatím neznámý pachatel minulý týden v noci poškodil vánoční výzdobu kašny na Masarykově náměstí v Rokycanech.  

     Nepochopitelné jednání nyní samozřejmě šetří policisté. "Pořizovací cena světelné výzdoby v roce 2018 přesáhla částku 50 tisíc korun, město proto podalo trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie už si vyžádala záběry z městského kamerového systému," uvedla zástupkyně města s tím, že výzdoba na kašně se měla rozzářit příští sobotu společně s rozsvícením vánočního stromu. Zatím ale není jasné, zda se ji do té doby podaří opravit.


     Pokud máte pocit, že vám tento smutný případ něco připomíná, nemýlíte se. Loni, také měsíc před vánoci, jsme informovali dokonce o dvou obdobných případech.

Chodová Planá

     Policisté 8. prosince 2021 přijali oznámení o krádeži světelné výzdoby, ke které došlo v obci Chodová Planá, kde neznámý pachatel kolem třetí hodiny ráno odcizil osvětleného anděla vysokého přibližně dva metry. Ten byl jakožto tradiční symbol Vánoc instalován poblíž schodů k místnímu kostelu. Pachatel svým jednáním způsobil škodu za téměř 20 000 korun. 
        Policistům se později podařilo čtyřiašedesátiletého pachatele dopadnout a ten se přiznal, že anděla za pomoci přistaveného vozidla odcizil na základě objednávky ze strany pro něj neznámého muže, který se na krádeži také podílel. .

Železná Ruda

     Policisté se v Železné Rudě 28. prosince 2021 začali zabývat poškozením světelné výzdoby u kostela na Klatovské ulici, kde neznámý vandal či vandalové shodil na zem a rozkovali dva vánoční anděly. Podle místních obyvatel došlo k poničení výzdoby mezi půlnocí a druhou hodinou ráno. V tomto případě vznikla škoda ve výši 67 tisíc korun.

     I v tomto případě se policistům podařilo dopadnout pachatele. Byl jím osmnáctiletý mladík z Berounska, který se k činu doznal.


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.