Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Vánoce pro pejsky

Za uplynulých sedmnáct let bylo útulkům předáno již více než 380.000 korun

15. prosince 2022 18:19 , aktualizace 18:19

Zvířata


     Jako každý rok posledních osmnáct let pořádá restaurace ACW Saloon v Plzni v Kollárově ulici 18 benefiční festival Vánoce pro pejsky, jehož výtěžek je pravidelně předáván různým útulkům pro opuštěná zvířata. Každý den festivalu hraje jedna nebo dvě kapely a celý výtěžek je pak předán do útulku. 
     Za uplynulých sedmnáct let bylo útulkům předáno již více než 380.000 korun.

Program letošního festivalu

     Letos bylo rozhodnuto, že výtěžek festivalu poputuje do útulku v Klatovech. Ten letos v červnu oslavil již dvacet let fungování v současných prostorách, ještě předtím ale dalších deset let fungoval na původním místě. 

     Pracovníci útulku za dobu jeho existence pomohli nalézt nový domov více než třem a půl tisícům pejsků, kteří prošli jejich péčí, přičemž celkem za celou dobu prošlo útulkem více než čtyři tisíce psů.
     Útulek má vybudované zázemí pro sedmadvacet psů a v současné době je jich v něm umístěno devatenáct. Pracovníci ale pamatují i okamžiky, kdy bylo potřeba se postarat dokonce o jednačtyřicet psů, kteří potřebovali pomoc.

     Výtěžek z benefičního festivalu bude využit na nákup speciálních krmiv a hrazení nadstandardní péče a veterinárních ošetření pro nemocné svěřence klatovského útulku.

Video festivalu z minulého roku


Fotogalerie festivalu z uplynulých let


 


A.C.W. Saloon

Jediná opravdu Westernová hospoda v Plzni. Pravý, staroamerický Country Saloon, s otevřenou kuchyní a vlastním Armádním klubem s trvalou výstavou zbraní a vojenským barem.