Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kriminálka zlikvidovala další varnu pervitinu

Domovní prohlídka v Tlučné odhalila laboratorní vybavení, chemikálie i již "uvařený" pervitin

9. ledna 2023 12:37 , aktualizace 12:52

Drogy Zadržení pachatele

     Kriminalisté se na základě informace o silném chemickém zápachu zaměřili na bytový dům v Tlučné a ukázalo se, že jejich odhad byl správný. Skutečně tam zajistili varnu pervitinu i s takzvanými "vařiči" neboli výrobci této vysoce nebezpečné drogy.

Pojďme se podívat, jak celý případ probíhal

     Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, případem se intenzivně zabývali a v minulém týdnu provedli realizaci, při které zadrželi tři podezřelé osoby. 

     "V rámci realizace byl zadržen šestačtyřicetiletý muž, osmačtyřicetiletá žena a dvaačtyřicetiletý muž. Kriminalisté provedli v bytě v bytovém domě domovní prohlídku, při které bylo nalezeno laboratorní vybavení, chemikálie i krystalická látka. Starší ze zadržených mužů navíc vydal sáčky a nádoby s hotovým pervitinem," popsala nám průběh realizace tisková mluvčí policie.

     "Při prověřování tohoto případu kriminalisté zjistili, že žena po předchozí vzájemné dohodě se starším z mužů poskytla k výrobě pervitinu byt, ve kterém pak za její částečné pomoci muž vyráběl z opatřených léků a chemikálií drogu pervitin. Ten pak následně užili pro vlastní potřebu," doplnila mluvčí policie s tím, že třetí zadržený se na výrobě drogy nepodílel.

     Nyní kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže a osmačtyřicetileté ženy, které obvinili ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě spolupachatelství.
     Obvinění jsou stíháni na svobodě, hrozí jim trest odnětí svobody až na pět let.

Foto PČR

KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.