Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidička je podezřelá z usmrcení spolujezdkyně

Aktualizace článku: Náraz do stromu žena nepřežila

21. února 2022 15:29 , aktualizace 15:41

Doprava Nehody Smrt Záchranáři

     Dnes před polednem došlo na silnici z Kašperských hor na Sušici na úrovni hřbitova k vážné dopravní nehodě, při které osobní vůz s posádkou čtyř cizinek vyjel ze silnice a havaroval čelně do stromu.
     K nehodě vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník LZS z Líní. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, záchranáři si převzali do péče velmi vážně zraněnou ženu. "Na místě byla kriticky zraněná žena ve věku přibližně 42 let," uvedla tisková mluvčí záchranářů s tím, že bohužel přes veškerou snahu žena utrpěným zraněním na místě podlehla. Její tři spolujezdkyně podle mluvčí ošetření odmítly a bez viditelných zranění byly ponechány na místě.

     Silnice byla po dobu zásahu zcela uzavřena, nyní je provoz řízen kyvadlově.

Aktualizace: 

      Podle našich informací ve voze cestovaly čtyři ženy z Ukrajiny.
     "Sedmatřicetiletá cizinka řídila vozidlo Ford SMax ve směru na Sušici a při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu komunikace, kde se nacházel čerstvě napadaný sníh. Ve smyku pak vyjela mimo komunikaci a přední částí vozidla narazila do vzrostlého stromu," popsala tisková mluvčí policie okolnosti tragické havárie s tím, že při dopravní nehodě dvaačtyřicetiletá cizinka, která seděla ve vozidle na zadním sedadle, utrpěla zranění, kterým na místě podlehla.

     Provedená dechová zkouška na alkohol byla u řidičky s negativním výsledkem. Na místo byl přivolán koroner a u zemřelé ženy byla nařízena soudní pitva.
     Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.

     Podle informací z místa tato nehoda nemusela dopadnout takto fatálně a žena mohla přežít. Jako jediná z cestujících ve voze bohužel nepoužila bezpečnostní pás, což bylo dle dostupných informací hlavní příčinou jejího smrtelného zranění. 

Foto ZZs a HZS