Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Vážná nehoda u Plzně na přivaděči

Mladý řidič ujížděl velmi velkou rychlostí a smetl co mohl

3. května 2021 18:28 , aktualizace 20:15

     Dnes v podvečer kolem šesté hodiny došlo na hlavním tahu z Plzně na Klatovy k vážné dopravní nehodě. Vozidlo značky Ford Focus jedoucí od Klatov na Plzeň se u sjezdu na dálnici D5 střetlo s vozem BMW, který se po nárazu roztočil, bokem narazil do svodidel a zůstal stát nyní již v protisměru. V BMW cestoval starší manželský pár s pejskem, osádka tohoto vozu byla po střetu naštěstí nezraněna, ale se značným šokem. Ford ale nezastavil, řidič se o stav lidí v BMW nijak nezajímal a podle svědků dál pokračoval velmi vysokou rychlostí. Asi o šest set metrů dál, u sjezdu na Litice, narazil Ford do plastové bariéry, kterou zcela utrhl, poté v jízdě pokračoval ještě asi dvě stě metrů a pak se převrátil do příkopu, kde zůstal ležet na střeše.


      Z místa bylo hlášeno možné zranění několika lidí, takže k nehodě vyjeli policisté, záchranáři a hasiči. Svědci nehody vyprostili zraněného řidiče z Fordu, podle svědků šlo o Ukrajince, který byl velice zmatený, hledal ženu a dítě, kteří s ním ale v autě nebyli a dále mluvil z cesty. Hasiči muži poskytli předlékařskou první pomoc a uklidňovali jej, dále zajistili místo události, provedli protipožární opatření a poskytli součinnost záchranářům. Ti si do péče převzali zraněného cizince, kterého transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň. Podle informací z místa by však neměl být zraněn vážně. Provoz na komunikaci byl po dobu zásahu omezen.

Aktualizace - doplněny informace od policie:
      Policisté u všech řidičů vyloučili požití alkoholu i drog a přesnou příčinou i okolnostmi dopravní nehody se dále zabývají. Podle prvotních informací policie k nehodě skutečně došlo tak, že vozidlo Ford Focus řidiče narozeného v roce 1997 jelo ve směru od Přeštic na Plzeň. V prostoru přivaděče na dálnici D5 se střetlo s vozidlem BMW, kdy nezastavilo a pokračovalo dál v jízdě.
     V prostoru sjezdu na Litice došlo ke střetu vozidla Ford Focus s dopravním zařízením. Ani v tomto případě nezastavil a pokračoval dál v jízdě.  O přibližně dvě stě metrů dál havaroval vpravo mimo vozovku do příkopu.  


 


Hop Taxi • 607 277 277

Jsme sdružení taxikářů v Plzeňském kraji a pro zákazníky udržujeme skvělé ceny. Naši řidiči jsou prověření profesionálové a jsou pro Vás k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, a to buď na telefonu nebo naší mobilní aplikaci.