Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Čelní střet auta s motocyklem u Plzně

Motocyklista prorazil čelní sklo vozu a dopadl do příkopu o deset metrů dál

9. července 2021 13:26 , aktualizace 15:17

Doprava Nehody Záchranáři

     Dnes v poledne došlo v Plzni Lhotě v ulici K Sinoru k čelnímu střetu motorky a osobního auta. Podle informací z místa jel starší řidič s vozem Citroen Berlingo směrem od Plzně a odbočoval vlevo. Při tom ale dle svědků nedal přednost protijedoucímu řidiči motocyklu Kawasaki ZX-9R Ninja, který měl jel vysokou rychlostí. Motocyklista dle stop z místa bez brzdění čelně narazil do auta, přeletěl řídítka a dopadl na čelní sklo vozu, které prorazil. Následně byl odmrštěn asi deset metrů daleko do silničního příkopu.
      Vzhledem k tomu, že z místa bylo hlášeno vážné zranění motorkáře, který na motorce cestoval sice s přilbou, ale jen v tričku a kraťasech, na místo vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného motorkáře. "Muž narozený v roce 1978 byl s mnohočetnými středně těžkými zraněními, ale při vědomí, transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín," uvedla tisková mluvčí záchranářů.
      Přesné okolnosti nehody na místě šetří policisté a k dokumentaci místa byli povoláni i pracovníci Drony SIT s dronem. Podle tiskové mluvčí policie bylo u muže narozeného v roce 1958, který řídil osobní vůz, požití alkoholu vyloučeno dechovou zkouškou, u motocyklisty vzhledem k trpěným zraněním nebylo její provedení možné a tak byl nařízen odběr krve.
      Po dobu zásahu byla silnice uzavřena, nyní je provoz řízen kyvadlově.

      Odborníci opakovaně radí nepodceňovat na motocyklu ani na kratších trasách výbavu, tedy nejen kvalitní helmu, pevné boty a ochranné rukavice, ale také vyhovující bundu s kalhotami, nebo kombinézu. Optimálním doplněním pak je chránič páteře a ledvinový pás, nebo v poslední době stále dostupnější airbagové vesty.
      Kvalitní výbava může motocyklistovi nejen zmírnit případné následky nehody, ale často dokonce zachránit život.


 


Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!