Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Vichřice zasáhla západní Čechy - spadlé stromy, zastavené vlaky, obce bez proudu i zranění lidé

Hasiči vyjížděli za posledních třicet hodin k téměř třem stovkám výjezdů spojených s počasím

22. prosince 2023 09:59 , aktualizace 09:59

Hasiči Počasí Záchranáři


     V souvislosti s počasím a silným větrem, před kterým vydal hydrometeorologický ústav varování, řešili hasiči v západních Čechách v posledních třiceti hodinách velké množství události, konkrétně více než k šedesáti vyjížděli v Karlovarském kraji a téměř dvěma stovkám v Plzeňském kraji.

     Jednalo se převážně o odstraňování stromů spadlých na silnice, železniční tratě a elektrické vedení, ale také  o čerpání vody nebo náhradu zdrojů elektrické energie v místech, kde byl kvůli poškozenému vedení přerušen přívod elektrického proudu.
     Bohužel nechyběly ani strhané střechy domů, což je pro obyvatele domů, teď, dva dny před Vánoci zvláště nepříjemné.

     V souvislosti se silným větrem došlo na několika místech také k najetí vlaků do padlých stromů, například mezi Nýrskem a Zelenou Lhotou najel osobní vlak Os 7551 do stromu včera po třetí hodině odpoledne.

     Bohužel nechyběli ani zranění lidé. Dnes v šest ráno vyjížděly všechny záchranné složky k požáru domu ve Chrastavicích na Domažlicku, kde si obyvatel právě kvůli výpadku proudu způsobenému vichřicí zapálil doma svíčku a od té došlo k požáru. Záchranáři se zde převzali, ošetřili a do nemocnice v Domažlicích transportovali dospělého muže a dvanáctiletého chlapce, kteří se nadýchali zplodin hoření.

Foto HZS

 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.