Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Na přejezdu objel náklaďák a narazil přímo do jedoucího vlaku

Od jisté smrti dělila řidiče i jeho nevinného spolujezdce jediná vteřina

21. září 2018 17:09

Nehody Železniční nehoda

     Dnes kolem půl jedenácté došlo na železničním přejezdu mezi Nemilkovem a Běšinami ke střetu osobního vlaku P921 s automobilem.
     "Řidič osobního vozu Hyundai, narozený v roce 1952, nerespektoval dopravní značení a vjel na železniční přejezd přímo v okamžiku průjezdu vlaku. Došlo ke střetu a vlak odmrštil vůz mimo trať," popsala tisková mluvčí policie.
     Podle informací z místa se řidič zachoval jako neuvěřitelný hazardér. I přes fungující signalizaci se rozhodl za každou cenu přejet železniční přejezd, objel před ním stojící nákladní automobil a vjel na trať.
     Bohužel pro posádku vozu ale auto vjelo do prostoru přejezdu současně s přijíždějícím vlakem a narazilo mu do boku. Kdyby řidič vjel na přejezd jen o vteřinu dříve, byl by vlak vzal vůz čelně a smetl ho. Řidič i jeho spolujezdec by takový náraz plně rozjetého vlaku pravděpodobně nepřežili.

     K nehodě vyrážely všechny záchranné složky a startoval i vrtulník LZS, ten byl ale nakonec odvolán.
     Podle záchranářů při střetu nedošlo ke zranění ani posádky auta ani nikoho ze čtrnácti cestujících ve vlaku.
     Střet a následný zásah záchranných složek zablokoval provoz na trati 185 Horažďovice - Domažlice a na silnici 171 u Běšin. Byla zavedena náhradní autobusová doprava. Doprava byla plně obnovena přibližně v půl jedné.

Foto: Ilustrační



Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost