Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet vlaku s autem - žena nepřežila a muž je v kritickém stavu

Vlak auto zcela zdemoloval a poté sám vykolejil

24. července 2022 19:22 , aktualizace pondělí 25. července 18:37

Smrt Železniční nehoda

     Dnes po čtvrté hodině odpoledne došlo v Boru na železničním přejezdu k velice vážné nehodě. Střetl se zde osobní vůz Citroen Berlingo s osobním vlakem číslo 7214 jedoucím ve směru z Bělé nad Radbuzou do Plané u Mariánských Lázní.

     Železniční trať číslo 184 musela být uzavřena. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky a také z letiště v Líních vzlétl vrtulník LZS.

     Podle svědků řidič vozu z dosud neznámých důvodů najel přímo před přijíždějící vlak, jehož strojvůdce již neměl sebemenší možnost střetu zabránit. Došlo k nárazu, při kterém vlak auto zcela zdemoloval a poté sám vykolejil.

     Ve vozidle cestovaly dvě osoby, řidič byl zraněn velice vážně a vrtulník LZS ho musel v kritickém stavu transportovat do Fakultní nemocnice Plzeň na Emergency, žena středního věku utrpěla rozsáhlá a devastující zranění, kterým podlehla na místě, takže u ní mohl lékař záchranné služby už jen konstatovat smrt.

     Ve vlaku byl lehce zraněn vlakvedoucí. Vyšetřování této tragické železniční nehody si na místě převzali kriminalisté.

Aktualizace:

     Průběh nehody je celý velmi podrobně zdokumentovaný. Řidič Berlinga totiž před přejezdem předjel zde čekající vozidla, což natočila palubní kamera jednoho z nich. Tento videozáznam v současné době vyhodnocují policisté.

     "U dopravní nehody vlaku a osobního auta zasahovaly posádky RV, 2x RZP a LZS. Z místa jsme transportovali pozemní cestou muže narozeného v roce 1988 s lehkým zraněním do Stodské nemocnice. Cestou LZS jsme transportovali muže narozeného v roce 1967 v kritickém stavu se zajištěnými dýchacími cestami na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň. U ženy narozené v roce 1985 náš lékař musel pro zranění neslučitelná se životem konstatovat exitus a na místo byl povolán koroner," uvedli nám záchranáři.

      "V osobním automobilu byla jedna zaklíněná osoba, kterou hasiči vyprostili a předali do péče záchranářů, druhá osoba byla mimo vozidlo a měla devastující zranění neslučitelná se životem. Vlak důsledkem nárazu vykolejil a protrhl si nádrž s palivem, došlo k úniku, který hasiči zastavili a provedli protipožární opatření. Pro další šetření a zdokumentování nehody na místo povolány Drony SIT a po došetření nehody na místě byl vlak zpět nakolejen drážními hasiči," popsal tiskový mluvčí hasičů.

     "Čtyřiapadesátiletý muž z Plzně jel s vozem Citroen Berlingo a před železničním přejezdem začal předjíždět před ním jedoucí vozidlo v době, kdy bylo v činnosti signalizační zařízení s červeným výstražným světlem. Vjel na železniční přejezd, kde projížděl osobní vlak a tak došlo ke střetu.
     Ve vlaku cestovalo celkem 28 osob a vlakvedoucí trpěl lehká zranění. Při dopravní nehodě spolujezdkyně z osobního vozu, šestatřicetiletá žena z obce na Plzeňsku, utrpěla zranění neslučitelná se životem a na místě zemřela,"
doplnila informace mluvčí policie s tím, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a usmrcení z nedbalosti.

Foto: KP, hasiči

Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.