Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Muže zachytil a srazil vlak

Nehoda přerušila dopravu na trati z Plzně do Karlových Varů

26. října 2022 10:40 , aktualizace 14:36

Doprava Záchranáři Železniční nehoda

     Dnes po půl desáté dopoledne došlo v blízkosti Chebské ulice v Karlových Varech u zastávky Karlovy Vary - Dvory k železniční nehodě, při které byl projíždějícím vlakem Sp 99660 z Plzně do Karlových Varů sražen starší muž.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky včetně drážních hasičů z Plzně, provoz na trati byl přerušen a muže si do péče převzali záchranáři. "Muž narozený v roce 1955 byl s poraněním horní končetiny transportován na Emergency nemocnice Karlovy Vary," uvedl nám tiskový mluvčí záchranářů.

     "Dle prvotních informací se sedmašedesátiletý muž pohyboval v blízkosti železniční trati a byl zachycen projíždějícím vlakem, který ho srazil na zem. Případem se dále zabýváme, dechová zkouška na alkohol bude u muže provedena v nemocnici," popsal nám mluvčí policie.

      "Vlak po střetu zastavil a první pomoc zraněnému muži poskytla lékařka, která cestovala ve vlaku. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Karlovy Vary a drážní hasiči z Chebu, muže si převzala posádka záchranné služby. Provoz na železnici byl dvě hodiny zastavený," doplnili hasiči.

     V úseku Karlovy Vary - Karlovy Vary dolní nádraží byla zavedena náhradní autobusová doprava pro cestující z vlaku Os 27005. Vlaky Sp 99665 a Os 7343 budou v úseku Karlovy Vary - Cheb mimořádně vedeny motorovým vozem.


     Jedná se dnes již o druhý případ sražení člověka vlakem, o tom druhém, který ale bohužel skončil smrtí, jsme informovali v článku:

Smrt na železničním přejezdu

     Dnes po jedné hodině odpoledne došlo na železničním přejezdu ve Výtuňské ulici ve Staňkově u místního hřbitova k železniční nehodě, při které osobní vlak Os 7412 jedoucí z Plzně do Domažlic srazil člověka pohybujícího se v kolejišti.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky včetně drážních hasičů z Plzně a provoz na trati Plzeň - Domažlice byl v úseku mezi stanicemi Holýšov a Staňkov přerušen. Bohužel jakákoli pomoc sražené osobě již nebyla možná, při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem a lékař tak mohl již jen konstatovat smrt.
     "Ze soupravy se samovolně evakuovalo 10 osob, devět osob a dva členové posádky zůstávají ve vlaku. Ke zraněním cestujících nedošlo," uvedl k případu tiskový mluvčí hasičů. 

     Na místo byl povolán koroner k ohledání těla a šetření případu si převzali kriminalisté společně s Drážní inspekcí. Vyjádření policie doplníme hned, jak bude k dispozici.



T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.