Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Slavil výhru čtyř a půl tisíce a během toho způsobil škodu v desítkách tisíc

Opilý muž vystříkal hasicím přístrojem dva vagony vlaku Interjet

24. listopadu 2022 14:36 , aktualizace 15:01

Alkohol Vandalství Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Opravdu podivný způsob oslavy výhry v sázkové kanceláři zvolil v noci na dnešek jeden z cestujících ve vlaku IC 550 Západní expres z Prahy do Plzně. Před půlnoci totiž při vjíždění vlaku na Hlavní vlakové nádraží Plzeň strhl ze stěny vlaku pěnový hasicí přístroj, kterým doslova vystříkal prostor dvou vagonů.
     "Chlap v červené čepici tam řval, že vyhrál čtyři a půl tisíce v Tipsportu a pak to tam začal komplet kropit, dokud mu ten hasičák nedošel. Pak chtěl utéct z vlaku a pokoušel se ho zastavit jeden cestující a vlakvedoucí. Těm naštěstí přiběhli na pomoc strážní z ostrahy, kteří toho chlapa zadrželi," popsal nám jeden z cestujících. 
     "Když toho blba přebírali policajti, tak z toho měl děsnou srandu," doplnil nám druhý svědek.

     Strážní firmy Securitas rozjařeného cestujícího zajistili až do příjezdu přivolaných policistů. Mladého muže s největší pravděpodobností ale dobrá nálada přejde, až bude vyčíslena škoda. K incidentu totiž došlo v jednom z nejnovějších vlaků Interjet a pěnidlem z hasicího přístroje znečištěné potahy sedaček bude muset vyčistit specializovaná firma. Předpokládaná škoda včetně nákladů na odstavení dvou vagonů může být i ve vyšších řádech desítek tisíc korun. 

      "Muž narozený v roce 1995 se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla pozitivní s výsledkem 1,4 promile a byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici," doplnila tisková mluvčí policie s tím, že policisté se případem dále zabývají a mimo jiné čekají i na vyčíslení škody.


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.