Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Rychlík EC 357 "Západní expres" zastavily nastražené kameny

Mimořádná událost přerušila dopravu na mezinárodní trati

18. července 2023 16:24 , aktualizace 19:03

Doprava Železniční nehoda


     Dnes před třetí hodinou odpoledne došlo na železniční trati mezi Stodem a Nýřany k najetí osobního vlaku jedoucího od Plzně na kameny naskládané na kolejích v prostoru výhybny. 

     Vlak naštěstí nevykolejil, což podle námi osloveného strojvedoucího v krajním případě také hrozí, a kameny pouze rozdrtil.

     Strojvedoucímu protijedoucího rychlíku EC 357 "Západní expres" jedoucího z Mnichova do Plzně a dále Prahy, který se v této výhybně měl s vlakem jedoucím od Plzně minout, se podařilo vlak zastavit ještě před tím, než najel do dalších kamenů nastražených na kolejích o pár metrů dále a tak naštěstí nedošlo ke zranění cestujících.

     Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nýřan, samozřejmě i drážní hasiči z Plzně a preventivně byla přivolána i posádka Zdravotnické záchranné služby. Provoz v traťovém úseku Stod - Nýřany byl samozřejmě přerušen a právě v tuto chvíli probíhá kontrola kolejí na dalších místech.

 Na místo míří drážní inspekce i policisté.  

Aktualizace:

     Policisté jsou již na místě a probíhá šetření události. Není zatím známo, na jak dlouho bude provoz na trati zastaven. "Na místo byl vyslán kompletní výjezd kriminalistů a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení. Na místě se zajišťují stopy a pachatel je v tuto chvíli neznámý. Případem se dále budou zabývat kriminalisté z územního odboru Plzeň-venkov," uvedl nám mluvčí policie.

Foto: HZS



Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost