Foto

Muž si lehl na koleje přímo před přijíždějící vlak

Dnes ráno došlo mezi stanicemi Plzeň-Valcha a Dobřany k tragické události

16. prosince 2023 09:00 , aktualizace 09:38

Smrt

     Dnes v sedm ráno došlo na železniční trati č. 170 mezi stanicemi Plzeň-Valcha a Dobřany ke střetu osoby s vlakem R 778 jedoucím směrem z Plzně. 

    Na místo samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     Bohužel ale sražený muž utrpěl devastující zranění a lékař záchranné služby tak mohl již jen konstatovat jeho smrt.
     Podle informací z místa si měl muž před přijíždějícím vlakem lehnout na koleje.

     Hasiči pomohli z vlaku vyvést třicet cestujících, kteří neutrpěli žádná zranění a pro které přijel autobus náhradní dopravy.

     Policisté uzavřeli prostor, kde k tragické události došlo. Na místo byl povolán koroner k ohledání těla, výjezd kriminální policie a drážní inspekce. Trať je v současné době uzavřena.

     "Jednalo se muže narozeného v roce 1957," doplnila informace mluvčí policie.


      O jiném střetu vlaku s mužem jsme informovali naposledy včera, v tomto případě ale nejenže muž střet přežil, dokonce ale i z místa odešel po svých:

Srazil ho vlak, zvedl se, oprášil a v klidu odešel

      Ve čtvrtek krátce před druhou hodinou odpoledne v Nejdku v Lidické ulici ve směru k Nádražní ulici poblíž železničního přejezdu vstoupil zatím neznámý muž do kolejiště, a to v době, kdy již běžela světelná i zvuková výstraha přejezdového zabezpečovacího zařízení. V té době k místu přijížděl osobní vlak.
     "I přes spuštěnou rychlobrzdu došlo ke střetu vlaku s chodcem, který byl po nárazu odhozen na komunikaci mimo kolejiště. Po střetu se muž dosud neznámé totožnosti po chvíli zvedl a z místa odešel. Po tomto muži poté pátralo několik našich hlídek v Nejdku i okolí, ale bohužel bezvýsledně," uvedl nám mluvčí policie s tím, že v době, kdy došlo ke střetu, se ve vlaku nacházelo na tři desítky osob a naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Výzva policie

      "V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost, pokud někdo viděl srážku vlaku s mužem, aby předal policistům informace prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158.
     Zároveň vyzýváme muže neznámé totožnosti, aby policisty kontaktoval taktéž prostřednictvím bezplatné tísňové linky 158 či přišel na kterékoliv obvodní oddělení,"
 požádal ještě mluvčí policie o uveřejnění výzvy.

Foto: Ilustrační