Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Osobní vlak najel do překážky úmyslně vyskládané z betonových prvků

Událost, ke které došlo dnes ráno mezi Vejprnicemi a Plzní, šetří kriminalisté

Autor: Karel Aleš pondělí 4. března 07:33 , aktualizace 10:59

Železniční nehoda

Partner článku – Inter distribution


     Dnes po páté ráno došlo na železniční trati č. 180 mezi Vejprnicemi a Plzní, pod mostem silničního severozápadního obchvatu Plzně, k najetí osobního vlaku č 7401 do překážky na kolejích vytvořené z naskládaných betonových prvků.

     Na místo okamžitě vyjely jednotky hasičů ze stanic Plzeň Střed, Správy železnic Plzeň, Plzeň Košutka a samozřejmě také policisté. "Ve vlaku v té době cestovalo sedmdesát osob, které byly v naší spolupráci evakuovány do přistaveného náhradního vlaku, k jejich zranění nedošlo. Registrujeme však poškození vlaku od překážky," uvedl nám mluvčí hasičů.

     Podle informací z místa byla překážka na trati byla vytvořena někým úmyslně.

     Událost je v šetření policie a vyšetřovatelů Správy železnic. Výjezd kriminální policie je v tuto chvíli stále ještě na místě, čekáme na jejich zprávu a po obdržení informace samozřejmě doplníme.

Aktualizujeme:

10,20 h  "Můžeme potvrdit, že kolem páté hodiny ráno jsme přijali oznámení, že na železniční trati mezi zastávkami Vejprnice, Plzeň - Jižní Předměstí došlo ke střetu vlakové soupravy s betonovým kvádrem, který ležel v prostoru kolejiště. Ve vlaku cestovalo 70 osob. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Policisté se touto událostí zabývají a nyní zjišťuji veškeré okolnosti," uvedla nám mluvčí policie.

Foto HZS

 


Inter distribution

Prodejce špičkových značkových klasických i farmářských skleníků a doplňků k nim - přímý dovozce. Vše pro zavlažování skleníků i zahrad. Poradenství a servis.