Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Cestou na plánovanou vloupačku "udělal" ještě trafiku

Recidivista v podmínce během noci provedl další dvě vloupání

17. února 2022 15:05 , aktualizace 15:05

Krádež Vazba Vloupání Zadržení pachatele

     V pondělí 14. února ve dvě hodiny ráno vyjížděli policisté k oznámení o vloupání do trafiky na náměstí v Domažlicích. "Neznámý pachatel vypáčil mříž, rozbil okno nad vchodovými dveřmi, vzniklým otvorem prostrčil ruku a okno otevřel. Spustil se však alarm, a tak zloděj z místa utekl, aniž by vstoupil do prodejny," popsala tisková mluvčí policie s tím, že zloděj tak za sebou nechal pouze materiální škodu přes tisíc korun.

     Týž den v půl šesté ráno přijali policisté další oznámení o vloupání v Domažlicích, tentokrát v jedné z firem. "Neznámý pachatel zde vypáčil dveře vedoucí do výrobní haly, kde prohledal několik neuzamčených skříněk zaměstnanců. V kanceláři pak rozebral stolní počítač a odcizil z něj pevný disk. Dále odcizil firemní bundu, dva monitory k počítači a finanční hotovost 20 euro. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 8 tisíc korun a na poškozených na 1 380 korun," uvedla tisková mluvčí policie.

     Policisté v obou případech provedli ohledání místa činu, šetření v okolí a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež.

     Na případu pracovali společně s kriminalisty a během krátké doby se jim podařilo odhalit pachatele, který se jim následně k oběma vloupáním přiznal. Jedná se o již několikrát za stejnou trestnou činnost odsouzeného recidivistu, který v současné chvíli dokonce vykonává čtyřletý podmínečný trest.

     "Kriminalisté devětatřicetiletého muže obvinili z pokračujícího trestného činu krádež dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu. Spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci doručili podnět na podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," uvedla mluvčí policie s tím, že soudce včera návrh státního zástupce akceptoval, a tak byl obviněný eskortován do vazební věznice. Za tyto dvě vloupání mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Foto ilustrační

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost