Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Rozsáhlá záchranná akce v centru Plzně - v Radbuze pátrají po jedné či dvou tonoucích osobách

Na Anglickém nábřeží a v okolí Wilsonova mostu probíhají v tuto chvíli manévry záchranných složek

Autor: Jana Holá sobota 27. dubna 21:57 , aktualizace pondělí 6. května 18:46

Partner článku – Alfa Tactical


     V noci na dnešek kolem půl desáté byl záchranným složkám nahlášen pád respektive skok muže do řeky Radbuzy v Plzni u Wilsonova mostu.

     Na Anglické nábřeží i na náplavku se ve velmi krátké době sjely hlídky státní i městské policie, hasiči ze stanic Střed i Košutka a samozřejmě také záchranáři.

    Věci muže, tedy bunda a batoh, byly nalezeny na Anglickém nábřeží před Korandovým sborem.

     Hasiči muže z vody vytáhli, ten jim ale tvrdil, že ve vodě nebyl sám, a že se tam má topit i jeho kamarádka. Dokonce jim i ukazoval místo, kde mladá žena údajně zmizela pod hladinou, což ale bylo podivné, neboť šlo o místo, kde právě hasiči stáli.

     Zároveň se ale našli svědci, kteří přítomnost další možné osoby ve vodě policistům nevyloučili, takže hasiči raději spustili rozsáhlou pátrací akci a ve člunu i v takzvaných suchých oblecích propátrávali jak řeku, tak hlavně prostor pod jezem.

     Bohužel získání pořádných informací od muže, kterého hasiči z vody vytáhli, komplikoval jeho psychický stav. Muž byl evidentně pod silným účinkem pervitinu, což následně potvrdily i policisty provedené testy. Muže si tak raději převzali záchranáři a transportovali jej do nemocnice.

     Pátrací akce po možné další osobě v tuto chvíli stále pokračuje. Zda se ve vodě může nacházet další člověk, nám nyní nemůže potvrdit ani vyvrátit žádný z mluvčích záchranných složek.

     Zjišťujeme další informace.

Aktualizace:

     Po jedné hodině ráno bylo propátrávání řeky ukončeno. Žádná další osoba již nalezena nebyla.

Podívejte se, jak celé pátrání probíhalo


     "Včerejšího dne v pozdních večerních hodinách jsme přijali oznámení, že v Plzni na Anglickém nábřeží se v řece Radbuze nachází muž a volá o pomoc. Na místo ihned vyjely všechny složky IZS.
     Ve vodě se nacházel devětačtyřicetiletý muž, který byl rozrušený a policistům sdělil, že v řece by měla být ještě další osoba, která se topila.     
     Policisté, včetně potápěčů a dalších záchranných složek, začali okamžitě místo a přilehlé okolí propátrávat. Pátrací akce trvala několik hodin a byla s negativním výsledkem. Žádná další osoba nalezena nebyla.
     Muže, který měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky, konkrétně na amfetamin/metamfetamin, policisté předali do péče záchranářům. Případem se nadále zabýváme,"
uvedla nám dnes ráno mluvčí policie.


 


 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.