Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Západní Čechy zasáhly silné bouře, voda na mnoha místech vytopila domy a sklepy

Hasiči vyjížděli během noci ve spojitosti s počasím k více než sedmdesáti událostem

Autor: Petr Novák úterý 21. května 22:41 , aktualizace středa 22. května 09:27

Hasiči Počasí


     Západní Čechy včera v podvečer zasáhly bouře a deště, jejichž následky na mnoha místech zkomplikovaly dopravu a způsobily vysoké škody na majetku. Zaplaveno bylo několik železničních přejezdů, několik silnic bylo zablokováno popadanými stromy a voda také vytopila domy a sklepy.

     Český hydrometeorologický ústav již večer vydal varování před možností rozvodnění řek Radbuzy, Úhlavy a Mže. V částech Plzeňského kraje platí až do středečního odpoledne výstraha před vzestupy hladin. Mže a Úhlava mohou dosáhnout 1. stupně povodňové aktivity, Radbuza, která je ve Staňkově na druhém stupni, by podle meteorologů mohla krátkodobě vystoupat i na třetí stupeň.


     Nejhorší situace byla na Tachovsku a Domažlicku. V Blížejově došlo dokonce k záplavám, při kterých byly zatopeny ulice a vytopen domov seniorů i několik domů. V některých bytech bylo podle svědků vody po kolena.

     Pernou noc měli samozřejmě hasiči, kteří vyjížděli hlavně čerpat vodu ze zatopených budov a odstraňovat popadané stromy. Celkem vyjížděli od včerejšího večera do dnešního rána k více než sedmdesáti událostem tohoto typu a služba na jednotlivých stanicích musela být posílena.

     Jedinou dobrou zprávou je, že podle mluvčí záchranářů nedošlo v souvislosti s povodněmi ke zranění žádné osoby.




D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.