Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pojedete na Hracholusky? Tak tohle jsou informace právě pro vás!

Již od této soboty bude Hracholuská přehrada pod stálým dohledem záchranářů

29. června 2023 14:25 , aktualizace 17:44

Záchranáři


     Každý rok píšeme o záchranářích z Vodní záchranné služby ČČK Plzeň sloužících na Hracholuskách. Je to skvělá parta dobrovolníků, kteří ve svém volnu bez nároku na mzdu zachraňují životy, ošetřují zraněné, hledají ztracené děti a nebo prostě jen pomáhají potřebným.
     Je ale nutné uvést, že výraz dobrovolníci v žádném případě neznamená amatéři. Záchranáři sloužící na Hracholuskách mají certifikace jako plavčíci, zdravotníci, vůdci motorových plavidel, potápěči i záchranáři na divoké vodě. 

Hracholusky

     Přehrada Hracholusky leží na řece Mži přibližně 20 kilometrů západně od Plzně, je obklopena mnoha rekreačními středisky s plážemi a její další břehy lemují rozeklané skály poseté rekreačními chatami a sruby. V letních měsících se zde rekreují tisíce lidí, na hladině je čilý plavební provoz, v okolí je hojně rozšířena pěší i cykloturistika a tak zde o častá zranění samozřejmě bohužel není nouze.

     Vodní záchranná služba Plzeň má na Hracholuskách v kempu Keramika perfektně vybavenou stanici první pomoci. Na výjezd je zde připravená sanitka a na vodě se pohupují motorové čluny mimo jiné vybavené i sonary. Letos v červnu řešili již třináct zdravotnických či technických zásahů 

Co vodní záchranáři vzkazují návštěvníkům Hracholusek?

     Jíž zítra, tedy v pátek 30. června v sedm večer, přecházíme na nepřetržitý provoz. Jsme tedy připraveni pomoci potřebným sedm dní v týdnu, čtyřiadvacet hodin denně, až do konce prázdnin kdekoliv na VD Hracholusky a blízkém okolí nebo přímo na Stanici první pomoci (Líšťany - Lipno E 516, Keramika).

V případě potřeby volejte:

Linka 155 nebo 112
Aplikace Záchranka
776 499 112 (pro neakutní případy)


 










Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.