Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Dívka spadla z koně a muž z kola, pro oba musel letět vrtulník

Posádka LZS startovala během tří hodin ke dvěma zraněným při pádu

8. listopadu 2021 12:15 , aktualizace 12:27

Cyklista Nehody Záchranáři

     Hned ve dvou případech vzlétala v sobotu posádka vrtulníku LZS k lidem zraněným při pádu, v jednom případě se jednalo o pád z kola, v druhém z koňského sedla.

Cyklista

     V sobotu před jedenáctou hodinou dopoledne došlo na Domažlicku k vážnému zranění cyklisty. "Šestačtyřicetiletý muž z Prahy jel směrem od obce Železná Huť na Železnou, při jízdě cyklista spadl na komunikaci a přitom navíc zachytil cyklistu jedoucího vpravo. Při pádu utrpěl muž zranění," popsala tisková mluvčí policie.
     Na místo krom policistů vyrazili i záchranáři a vzlétl i vrtulník LZS z Líní. Cyklista, který utrpěl zranění hlavy a byl v bezvědomí, byl letecky transportován na Akutní zónu Fakultní nemocnice Lochotín.
     "Vzhledem ke zranění muže nebyla na místě provedena dechová zkouška a v nemocnici byl vyžádán odběr krve," doplnila mluvčí policie.


Jezdkyně na koni

     Hned po poledni vyjížděli záchranáři k oznámenému pádu šestnáctileté dívky z koně při vyjížďce v lese mezi Březinou a Osekem na Rokycansku. Protože na místě bylo podezření na zranění páteře jezdkyně, byl i k tomuto případu vyslán vrtulník Letecké záchranné služby. 
     "Mladou ženu jsme zajistili a transportovali na Akutní zónu Fakultní nemocnice v Plzni," uvedla tisková mluvčí letecké záchranné služby. Podle našich informací žena nebyla v přímém ohrožení života a ani podezření na zranění páteře se naštěstí nepotvrdilo. 


 



Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!