Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidič osobního vozu nepřežil střet s kamionem

Aktualizujeme informace + doplněna zpráva Policie ČR

22. května 2021 18:55 , aktualizace neděle 23. května 14:35

Doprava Nehody Smrt

Aktualizace - zpráva policie ČR: 

     Řidič narozený v roce 1973 jel ve vozidle Citroen C5 směrem od Blatnice na Nýřany a v pravotočivé zatáčce vyjel ze svého jízdního pruhu do středu vozovky. Řidič protijedoucího kamionu značky DAF narozený v roce 1963 se sice snažil zabránit blížícímu se střetu, ale přesto došlo ke střetu návěsu s osobním vozidlem.
    Řidič osobního vozidla po neúspěšné resuscitaci na místě dopravní nehody zemřel. Dechová zkouška u řidiče kamionu byla negativní. Případ si převzali kriminalisté a nařídili soudní pitvu zemřelého.

Původní článek

      Dnes po páté hodině odpoledne došlo na silnici mezi Nýřany a Blatnicí k vážné dopravní nehodě, při které se střetl kamion DAF s protijedoucím osobním vozem a oba skončily mimo vozovku.
      Protože z místa bylo hlášeno velice vážné zranění řidiče osobního vozu, vyjely na místo všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník LZS. Hasiči po příjezdu zajistili místo události, bez použití hydraulických nástrojů vyprostili muže středního věku ze zcela zdemolovaného osobního vozu, a protože nejevil známky života, okamžitě zahájili jeho resuscitaci. Tu si následně převzali záchranáři, ale i přes veškerou obrovskou snahu všech zúčastněných muž utrpěným zraněním podlehl ještě na místě. "Záchranáři si převzali resuscitaci přibližně pětačtyřicetiletého muže z osobního vozu. Ten utrpěl velmi vážná zranění, kterým na místě podlehl," uvedla tisková mluvčí záchranářů.

      Hasiči provedli protipožární opatření, a protože náraz zcela utrhl jednu z nádrží kamionu, začali jímat velké množství unikajícího paliva. Řidič kamionu ze střetu vyvázl bez zranění, ale ve velkém šoku, takže si ho do péče převzali záchranáři. "Řidič nákladního automobilu byl nezraněn a ponechán na místě," upřesnila poté mluvčí záchranářů.
      Silnice je v místě zcela uzavřena, přesnou příčinu a průběh nehody šetří policisté. Na místo míří výjezd kriminalistů a byl povolán koroner k ohledání zemřelého.