Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Záchrana miminka i více než stoleté ženy z hořícího domu

Pohotovému muži, který šel do hořícího bytu pro seniorku, patří veliké poděkování

15. prosince 2022 10:32 , aktualizace 10:51

Hasiči Záchranáři Záchrana života

     Včera jsme informovali o požáru v Dobřanech (celý článek najdete zde) a již večer jsme obdrželi prvotní informaci o velikém hrdinství několika lidí.

     Dobřanští policisté včera po třetí hodině odpoledne přijali oznámení o požáru bytu ve druhém podlaží bytového domu v Dobřanech a okamžitě vyrazili na místo.
     V té době požár zpozorovala i právě se koupající sousedka a na vše okamžitě upozornila manžela. Ten naštěstí nezaváhal, vykopl dveře hořícího bytu, o kterém věděl, že tam bydlí více než stoletá seniorka, a z bytu ji vyvedl.
     Právě v ten okamžik dorazili i policisté.

     "Hlídka policistů byla na místě za dvě minuty od oznámení a při příjezdu byl požár bytu v plném rozsahu, neboť z bytu ve druhém patře vycházel hustý tmavý kouř. Hlídka ihned vběhla do budovy a vyzývala obyvatele k urychlenému opuštění svých domovů.
     Na chodbě ve druhém patře byla starší žena, které již pomáhali v evakuaci ostatní nájemníci bytů. Policisté byli upozorněni, že o jedno patro výš bydlí ještě jedna starší paní.
     Hlídka policistů tedy vyšla do třetího patra, kde byl ale již celý prostor chodby silně zakouřen. Zde našli ještě devadesátiletou paní, která ale byla špatně mobilní, a tak ji policisté snesli ven do bezpečí před dům,"
dokončila popis mluvčí policie.

     Obyvatelům domu, především pak samozřejmě pohotovému muži, který šel do hořícího bytu pro seniorku a v neposlední řadě i hlídce policie samozřejmě patří naše veliké poděkování.


     Veřejné poděkování si bezesporu zaslouží i dobrovolní hasiči z Dobřan, kteří k hořícímu domu dorazili první, od policistů převzali stařenky a zároveň okamžitě zahájili hasební práce. 

     Mezi evakuovanými lidmi byla i maminka s miminkem, kterou museli hasiči snést na zem pomocí výškové techniky.

     "Dvě ženy ve věku sto let a dvaadevadesát let byly transportovány k lékařskému ošetření do nemocnice. Tam záchranáři o chvilku později transportovali i mladou ženu s dítětem.
     Po uhašení požáru si celou věc převzali kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov, kteří v současné chvíli můžou vyloučit úmyslné založení a přesnou příčinou vzniku požáru se zabývají," dokončila mluvčí policie.

Foto: HZS, KP


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.