Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Záchranná akce desítky metrů nad zemí

V noci na dnešek na Slovanské třídě zasahovaly všechny záchranné složky

15. května 2023 22:44 , aktualizace čtvrtek 18. května 11:06

Hasiči Sebevraždy Záchrana života


      V noci na dnešek po deváté hodině v Plzni na Slovanské třídě vnikl muž na staveniště, tam vylezl na věžový jeřáb a začal vyhrožovat sebevraždou. Na místo okamžitě vyjeli hasiči ze Slovan i Košutky, záchranáři a samozřejmě také policisté.


    Hasiči a policisté z obvodního oddělení Slovany navázali s mužem v mnohametrové výšce na jeřábu komunikaci, ten zprvu odmítal slézt a stále vyhrožoval, že skočí dolů. Zatímco hasiči a policisté na muže na jeřábu stále klidně mluvili, on se začal pomalu uklidňovat a nakonec souhlasil, aby k němu nahoru vystoupali.

     Přibližně po půl hodině vyjednávání se šestačtyřicetiletého muže podařilo zcela uklidnit, začal plně spolupracovat a společně s hasiči a policisty sestoupil na zem a byl předán do péče záchranářů.

     Podle mluvčí policie měl muž test na přítomnost alkoholu negativní.


 
K velmi podobné záchranné akci došlo před měsícem i v Klatovech

Skok muži rozmluvila policejní vyjednavačka

     Ve čtvrtek 6. dubna kolem půl osmé vyjížděli drážní hasiči z Plzně, několik jednotek profesionálních hasičů a samozřejmě i policisté a strážníci k vlakovému nádraží v Klatovech, kde na jeden z osvětlovacích sloupů vylezl muž.

     Hasiči a strážníci uzavřeli prostor kolem sloupu a hlídka policistů navázala s mužem v mnohametrové výšce na sloupu komunikaci, ten však odmítal slézt a vyhrožoval, že skočí dolů. Ke sloupu byla následně přistavena výšková plošina hasičů ve které k muži vystoupal jeden z klatovských hasičů, který se ho také snažil přesvědčit, aby slezl.


      Muž se trochu uklidnil a poprosil o cigarety. Na místo mezitím dorazila i vyjednavačka policie, která se k hasiči připojila a s mužem na sloupu navázala kontakt.

     Přibližně po hodině a půl vyjednávání se devětačtyřicetiletého muže, podle našich informací místního bezdomovce, podařilo přesvědčit, aby přelezl do koše plošiny, kterou byl snesen na zem a předán do péče záchranářů.


 


     

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.