Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Záchrana života v poslední chvíli

Hlídka pátrající po mladistvé dívce ji našla na mostě nad železniční tratí

20. června 2022 09:51 , aktualizace úterý 21. června 09:11

Sebevraždy Záchrana života

     V pátek 10. června krátce po čtvrté hodině odpoledne přijali policisté z obvodního oddělení Dobřany oznámení ze strany zdravotnického personálu Psychiatrické nemocnice v Dobřanech o útěku mladistvé pacientky.
     Policisté propátrali blízké i široké okolí léčebného zařízení, ale bohužel bez kladného výsledku, asi po hodině od nahlášení ale projížděla hlídka Chotěšovem, který je vzdálená sedm kilometrů od místa útěku, kde uviděli dívku stojící na mostě nad železniční tratí.


    Dobřanští policisté ihned zareagovali a začali s mladou dívkou komunikovat a vyjednávat, přičemž zároveň zajistili zastavení vlakové dopravy. Dívka byla viditelně silně rozrušená a chtěla ukončit skokem svůj život, dokonce v jedné chvíli zcela přelezla železné zábradlí, ale policisté správně zareagovali a přemluvili ji k návratu zpět na bezpečnější stranu.
     "Po několikaminutovém vyjednávání se policistům podařilo dívku přemluvit, aby slezla z betonové zídky mostu. Této situace policisté využili, přiblížili se k dívce, zachytili ji a zabránili tak dalšímu neuvážlivému jednání," popsala tisková mluvčí policie s tím, že policisté předali dívku zdravotnickému personálu a i nadále se zabývají veškerými okolnosti případu.

Video PČR


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.