Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Na záchraně života muže se podílel hráč online hry i policisté

Muži zachránil život spoluhráč ze zahraničí, dozorčí OOP Slovany i velmi rychlý zásah hlídek policie

17. dubna 2023 11:28 , aktualizace 11:35

Záchrana života


      Hodně dramatická záchrana života se odehrála ve čtvrtek 13. dubna v Plzni. "Krátce před půl devátou večer zavolal na stálou službu obvodního oddělení Plzeň Slovany anglicky hovořící cizinec, který nahlásil zkolabování svého kamaráda během jejich společného online hraní. Oba byli během hry na jiném místě, ale oznamovatel věděl, že se jedná o Čecha a znal jeho jméno a příjmení. Dále uvedl, že by měl bydlet ve Starém Plzenci," popsal začátek celé události mluvčí policie.

      Policistovi stálé služby se na základě uvedených údajů podařilo z databází zjistit mužovu adresu ve Starém Plzenci, kam nasměroval policejní hlídky, naštěstí ale také našel kontakt na sestru zkolabovaného muže, které zatelefonoval. "Žena policistovi sdělila, že její třiatřicetiletý bratr je diabetik a pravděpodobně prodělal diabetický záchvat. Nicméně uvedla i to, že muž již nebydlí ve Starém Plzenci, ale v Plzni na Borech," pokračoval mluvčí policie.

      Do ulice U Radbuzy tedy vyrazila hlídka speciální pořádkové jednotky společně se slovanskými policisty. Muž však kvůli záchvatu nebyl schopen otevřít dveře, a proto museli policisté provést násilný vstup pomocí beranidla.
      "V pokoji pak skutečně na židli u počítače nalezli třiatřicetiletého muže, jenž byl v bezvědomí. Zajistili mu první pomoc a předali do péče záchranářů, kteří na místo přijeli jen několik málo minut po nich. Oznamovatel byl o záchraně muže vyrozuměn a dozorčí obvodního oddělení Plzeň Slovany mu poděkoval za pohotovou reakci, která velmi přispěla k tomu, aby se ke kamarádovi dostala pomoc včas.
     Výbornou práci odvedli i policisté v čele s dozorčím obvodního oddělení Plzeň 2, který sice nebyl na místě, ale jeho činnost byla pro záchranu lidského života zcela klíčová,"
zakončil mluvčí policie.

Foto PČR

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.