Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Luboši a Ondro gratulujeme, byla to skvělá práce!

Strážníci resuscitovali nedýchajícího muže a zachránili mu tak život

22. listopadu 2023 10:28 , aktualizace 12:20

Městská policie Záchrana života

Partner článku – Vyresme.cz


     Včera jsme informovali o několika případech z posledních dní, kdy strážníci pomohli zraněným osobám v nouzi. Protože v jednom z těchto případů šlo doslova o záchranu lidského života, chceme se k němu ještě vrátit.

     Ve čtvrtek 16. listopadu v časných ranních hodinách přijali strážníci městské policie na linku tísňového volání 156 informaci o muži odmítajícím odejít z podniku v Tylově ulici v Plzni.

     Na uvedenou adresu okamžitě vyrazila motorizovaná hlídka ze služebny Bory. Ta však až do příjezdu na místo netušila, že se situace podstatně změnila, muži jde o život a o jeho dalším žití rozhodne jejich pohotová reakce.

     "Muž totiž zůstal po pádu ze schodů ležet zaklíněný hlavou ve dveřích. Nereagoval na podněty, již jen chroptěl a byl promodralý v obličeji. V tu chvíli byla drahocenná opravdu každá vteřina. Strážníci začali ihned s oživováním, přičemž za telefonické asistence operátorky zdravotnické záchranné služby zahájili nepřímou srdeční masáž a v té se střídali až do příjezdu posádky záchranářů," popsala nám případ mluvčí městské policie s tím, že během resuscitace se podařilo u muže obnovit životní funkce.
     Muže si pak převzali záchranáři a transportovali jej na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín. 

Ondro a Luboši gratulujeme, byla to skvělá práce!

     Strážníky, kterým zachráněný může vděčit za život, jsou veterán Městské policie Plzeň Ondra sloužící od roku 2005 a jeho kolega Luboš, který do řad strážníků vstoupil v roce 2019. Podrobný popis celé záchranné akce si můžete poslechnout přímo od nich samotných:

     Oběma strážníkům gratulujeme k záchraně lidského života a zároveň se připojujeme k prosbě tiskové mluvčí městské policie, aby byli řidič i chodci ohleduplní a respektovali právo přednosti v jízdě vozů městské policie jedoucích "na majáky". Mohou jet třeba právě k takovémuto případu, kdy jde o lidský život a každou vteřinu.

Vyresme.cz

Jsme společnost, která se skládá z odborníků jejichž znalosti pokrývají veškerá témata finančního trhu od investování, financování, pojištění až po zajištění prodeje či pronájmu nemovitostí. Jsme společností, která se stará o pomoc jak fyzickým tak právnickým osobám.