Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

K železniční nehodě v Německu musel letět český vrtulník LZS

Vrtulník LZS do Plzně na Emergency přepravil třiapadesátiletou ženu ve vážném stavu

2. října 2021 14:00 , aktualizace 20:54

Nehody Záchranáři

     Dnes kolem jedné hodiny odpoledne došlo v Německu u Chamu ke srážce vlaku s autem. Na místo okamžitě vyjely všechny pozemní záchranné složky a vzhledem k tomu, že to je jen pár kilometrů od našich hranic, v rámci mezinárodní pomoci na místo vyletěl i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní, tedy stejně jako když němečtí záchranáři pomáhali u železničního neštěstí, ke kterému došlo ve středu 4. srpna u Milavče.
     Vrtulník LZS do Fakultní nemocnice Plzeň na Emergency přepravil třiapadesátiletou řidičku osobního vozu ve vážném stavu. K této železniční nehodě došlo poblíž Satzdorfu na železniční trati vedoucí do Chamu a dle prvotních informací žena vjela přímo před přijíždějící vlak. Zásah českého vrtulníku si vyžádala německá strana, protože v té době nebyl k dispozici žádný vrtulník z Bavorska. "Můžeme potvrdit, že na žádost německých kolegů byla dispečinkem Zdravotnického operačního střediska vyslána posádka Kryštofa 07 k vlakovému neštětí u obce Satzdorf. Na vlakovém přejezdu došlo ke srážce vlaku a osobního automobilu. Z místa nehody letečtí zdravotníci transportovali ženu ve stabilizovaném stavu na Emergency Fakultní nemocnice v Plzni," uvedli nám letečtí záchranáři.
      "Operační středisko Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje bylo žádáno ke spolupráci do Německa ke srážce vlaku a osobního auta. Na místo byl požadován vrtulník K7 z Líní, lékařka si převzala od zasahujících do péče ženu Němku narozenou v roce 1968 s těžkými zraněními, vyžadující péči traumacentra. Operační středisko SRN ověřilo dostupnost péče traumacentra v Regensburgu, která byla v daný čas obsazena, proto operační středisko SRN rozhodlo o směřování zraněné ženy do Plzně na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň," doplnila mluvčí záchranné služby.


 



      

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.