Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Žhář zapálil náklaďák a ohrozil i spící rodinu

"Najednou mě budil manžel, že mám vzít synka a rychle utéct"

7. března 2020 18:52 , aktualizace 19:19

Hasiči

     Dnes v noci kolem jedné hodiny vyjížděli hasiči do obce Zruč - Senec k požáru nákladního vozu Iveco zaparkovaného na zahradě vedle domu. V době příjezdu hasičů na místo byla již kabina vozu v plném stupni hoření. Od prvopočátku vše také ukazovalo na úmyslné zapálení.
     "Auto bylo zaparkované na zahradě a já spala. Najednou mě budil manžel, že mám vzít synka a rychle utéct, že venku hoří auto, které stálo jen pár metrů od domu. Můj muž ještě s bratrem pak běželi ven a začali hasit, já vyběhla s rok a půl starým synem zabaleným v dece ven a začala jsem volat hasiče a policii.
      Manžel mi pak říkal, že nejprve slyšel jak štěká pes a pak uslyšel ránu. Později jsme zjistili, na kapotu někdo postavil kanystr s benzínem, zapálil ho a ten asi explodoval,"
popsala nám žena s tím, že se vše odehrávalo přímo před oknem do pokojíčku, kde spal její synek.
      Na místo dorazili hasiči ze Zruče i z Plzně, vozidlo uhasili, vzhledem k tomu, že vše ukazovalo na žhářství, policisté přizvali psovoda se psem speciálně vycvičeným na detekování akcelerantů hoření, který také potvrdil přítomnost benzínu, ačkoli vozidlo bylo dieselové. 
     Nám se podařilo zjistit, že právě toto vozidlo bylo předmětem soudního sporu. Rodina vůz koupila v listopadu roku 2018 od prodejce nákladních vozů z Kaznějova, ale později měly být na voze zjištěné značné závady, které kupujícího opravňovaly k vrácení vozu. Prodávající ale reklamaci odmítl, takže rodina vše předala právníkovi, v lednu již proběhlo u soudu první stání a tuto středu mělo být další. Rodina tak očekávala, že bude moci vozidlo prodejci vrátit a konečně dostane své peníze zpět.


 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.