Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Na Slovanech v noci řádil žhář

Zatímco hasiči likvidovali první požár, pachatel zapálil další jen několik desítek metrů od nich

25. října 2022 11:43 , aktualizace středa 26. října 08:30

Hasiči Zadržení pachatele

     V noci na dnešek vyjíždělo několik jednotek hasičů k Papírenskému parku v Habrové ulici v Plzni, kde byl oznámen požár v křoví u plotu na křižovatce se Zahradní ulicí.
     Hasiči zjistili, že jde o požár odpadu o rozměrech 2x3 metry, který vcelku snadno zvládli uhasit pomocí vysokotlakého proudu, v průběhu hašení se ale další požár objevil uvnitř parku, konkrétně v nepoužívané boudě bývalé úpravny vody. Hasiči se tedy kvůli přístupu přesunuli do objektu Papírny a zahájili hasební práce i na druhém místě.
     "Vzhledem k rychlému oznámení požárů i včasnému zásahu se oheň nerozšířil z odpadu, škoda na majetku tedy nevznikla," uvedl nám tiskový mluvčí hasičů.

     Protože bylo v tu chvíli již jisté, že požáry nevznikly náhodou, přítomní policisté začali prohledávat park i okolí a skutečně se jim v Habrové ulici podařilo najít a zadržet muže, který se podle popisu svědků v místech těsně před vzplanutím požárů pohyboval.
     "Muž narozený v roce 1991 se podrobil dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 1,4 promile a následně byl umístěn do policejní cely," popsala tisková mluvčí policie s tím, že se policisté případem dále zabývají.


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.