Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Žhář zapálil auto

Že šlo o žhářský útok, potvrdili již hasiči i policisté

26. září 2022 10:18 , aktualizace 10:18

Hasiči

     V noci na dnešek před čtvrtou hodinou ráno došlo k požáru vozu Škoda zaparkovaného v ulici U Sokolovny v Nepomuku. Mluvčí hasičů uvedl, že vozidlo někdo zapálil úmyslně a oheň zničil zejména interiér vozu.
     Mluvčí policie pak doplnila, že ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Poškození cizí věci. Případem se policisté dále zabývají, vyhodnocují zajištěné stopy a po pachateli pátrají.

Foto: HZS

O jiném žhářském útoku také na auto, jsme informovali minulý týden

Žhářský útok na auto starosty

      V noci ze soboty na neděli třicet osm minut po půlnoci dva zatím neznámí žháři zapálili auto v Kozlovicích, což je obec v okrese Plzeň-jih ležící necelé tři kilometry od Nepomuku. Požár jako první zaznamenal majitel vozu, který jednak přivolal hasiče a zároveň zahájil hašení pomocí hasicího přístroje.

     Na místo okamžitě po nahlášení požáru vyjeli hasiči. "K uhašení vozu jsme použili vysokotlaký proud se smáčedlem, druhý vůz z přístřešku majitel odvezl z dosahu plamenů ještě než došlo k jeho zahoření," uvedl nám tiskový mluvčí hasičů a pokračoval: "Způsobená škoda byla stanovena na 200 tisíc korun a vyšetřovatel jako příčinu požáru potvrdil úmyslné zapálení."


     Od počátku bylo jasné, že motorový prostor vozu Škoda Fabia kdosi polil hořlavinou a poté zapálil, a video, které sami můžete vidět, to následně potvrdilo. 

     Mluvčí policie nám k případu uvedla, že policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Poškození cizí věci a po pachateli intenzivně pátrají.
     Pokud k případu máte jakékoli informace, policisté je samozřejmě velice rádi přijmou.

     Vzhledem k tomu, že zapálené vozidlo patřilo starostovi obce Jaroslavu Tomkovi a o den později někdo počmáral vývěsku u obecního úřadu urážlivým textem vůči téže osobě, je velmi pravděpodobné, že útok souvisí s výkonem funkce starosty.


 



D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.