Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Šílenec řádil v autodílně, kradl i demoloval

Pachatel rozbil okna, ukradl baterie, jedno auto pustil ze svahu a druhé zase odtáhl do lesa

23. dubna 2020 16:19 , aktualizace 18:58

Krádež Vloupání

     Policisté včera vyjeli řešit oznámení o krádeži v bývalém zemědělském objektu na Zbirožsku, který nyní slouží jako autodílna. Co ale viděli, překvapilo i zkušené policisty.

     Podle tiskové mluvčí policie totiž zloděj začal tím, že vylomil zámek na vratech objektu a z několika zde zaparkovaných vozidel odcizil autobaterie. Poté nelogicky a zbytečně u některých vozů rozbil okénka a nakonec jedno auto odbrzdil a pustil ze svahu.
     To ale stále nebylo vše. "Po tomto pachatel u vrat haly rozbil zámek a vnikl dovnitř, kde odcizil ze zaparkovaných aut další autobaterie, hliníková kola, motor od mopedu, elektrické nářadí, brusky a další věci.
      Z parkovací plochy před halou poté odcizil nepojízdné vozidlo značky Škoda Octavia, které odtáhl z areálu,"
popsala dále mluvčí policie s tím, že škoda byla předběžně vyčíslena na částku přesahující sto tisíc korun.

     Odcizená škodovka byla později nalezena odstavená v lese mezi Lhotou pod Radčem a Skomelnem. 
     Po provedení prvotních úkonů na místě činu zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání krádeže.  Policie se případem nadále zabývá a po pachateli a odcizených věcech pátrají.
     Vzhledem k tomu, že popsaného jednání se pachatel dopustil v nouzovém stavu hrozí mu v případě prokázání viny v pravomocném rozhodnutí až osmiletý pobyt za mřížemi. 

Foto ilustrační

Delta Plzeň

Kamerové i zabezpečovací systémy, bezpečnostní a solární fólie, protipožární systémy. Osvědčený dodavatel systémů od projektu přes realizaci až po připojení na pult centralizované ochrany bezpečnostní služby nebo hasičů.