Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kriminalisté nyní uzavřeli značně rozsáhlý případ

Recidivista s bohatou trestní minulostí dojezdil, v tomto případě doslova, a doufejme, že na dlouho

30. března 2022 12:52 , aktualizace 12:54

Krádež Nehody Vazba Zadržení pachatele

     Kriminalisté v posledních dnech uzavřeli značně rozsáhlý případ zloděje, který od začátku roku svým řáděním sužoval obyvatele Klatovska a Kdyňska. Jednalo se o desítky případů různých krádeží.

Zde je jen část krádeží, které zloděj od počátku roku zvládl:

  • V lednu tento zloděj ve Kdyni u zaparkovaného nákladního vozidla tovární značky Scania navrtal nádrž a odčerpal z ní 30 litrů motorové nafty, přičemž dalších 70 litrů vyteklo na zem. Škoda na odcizené naftě a poškozené nádrži byla vyčíslena na 42 500 korun.

  • V obci Hluboká odcizil přívěs Agados za 50 tisíc korun.

  • U Beňov na Klatovsku odčerpal z nádrže kolového nakladače 50 litrů motorové nafty.

  • V chatové oblasti ve Kdyni z kůlny, kam násilím vnikl, ukradl řetězovou pilu, elektrickou okružní pilu, úhlovou brusku a elektrickou strunovou sekačku na trávu. Škoda byla vyčíslena na 6 500 korun.

  • V Prapořišti ukradl dvounápravový přívěsný vozík značky Agados v hodnotě 15 tisíc korun.

  • Ve Kdyni se pokusil ukrást osobní automobil Peugeot, u kterého rozbil okno, vnikl do vozidla a pokusil se zlomit zámek řízení, což se mu nepodařilo. Vozidlo tím poškodil a ukradl alespoň textilní potah z volantu.

  • V lokalitě Na Škarmaně v katastrálním území obce Kdyně odcizil komponenty trampolíny a motorovou pilu.

  • Další nafta zmizela z nádrže zaparkovaného autojeřábu v obci Kdyně, kde pachatel odčerpal 169 litrů motorové nafty. Škoda byla vyčíslena na více než šest tisíc korun.

  • V únoru se zloděj vloupal do sklepní kóje bytového domu ve Kdyni, odkud odcizil party stan, stolek se čtyřmi židličkami, sedm kilogramů pracího prášku a pánské jízdní kolo. Majitelům tak způsobil škodu 10 tisíc korun.

  • Z dalšího sklepa ukradl jízdní kolo, pánskou bundu, náhradní duši na kolo, pánské cyklistické boty, náhradní pedály na kolo, cyklistickou přilbu, sadu lepení na jízdní kolo, hustilku a z vedlejší sklepní kóje další jízdní kola pánské a dámské. Majitelům vznikla škoda vyšší než 120 tisíc korun.

  • Z kůlny na pozemku u Kdyně odcizil vzduchovku a repliku křesadlové pistole.

  • V Brnířově odcizil vozidlo Škoda Superb.

      Když se zloděj v Brnířově zmocnil osobního vozu Škoda, nasadil na něj jiné registrační značky a jezdil s ním, jako by bylo jeho vlastní. V polovině února pak na křižovatce ulic Kunešova a Švabinského v Domažlicích způsobil dopravní nehodu, když nedal přednost v jízdě vozidlu Hyundai jedoucímu po hlavní silnici, narazil do něj a způsobil tak zranění jeho řidičce.
      Na místě dopravní nehody ale nezastavil, odjel do Michlovy ulice, kde auto nechal a z místa utekl.

     Kriminalisté po pachateli usilovně pátrali a podařilo se jim zjistit, že vše má na svědomí jednatřicetiletý muž ze Kdyně, který má již za sebou bohatou trestní minulost.
     "Policisté z dostupných evidencí zjistili, že výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích z července 2021 uznán vinným z trestného činu krádež a trestním příkazem stejného soudu v prosinci 2021 odsouzen mimo jiné k souhrnnému trestu odnětí svobody v délce 12 měsíců, jehož výkon mu byl podmíněně odložen na zkušební dobu čtyř let.
      Dále policisté zjistili, že odcizený vůz Škoda řídil i přes několik platných zákazů řízení, které mu končí až za několik let,"
uvedla tisková mluvčí policie.

      Kriminalisté nyní zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujících trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, poškození cizí věci, krádež, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
      Spolu se spisovým materiálem státnímu zástupci podali i podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak je obviněný stíhán vazebně. Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

Foto PČR

T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.