Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Noční zásah na Klatovské třídě byl velmi rychlý

Recidivistovi v restauraci Belvedére nepomohlo ani zničení alarmu

28. října 2022 09:55 , aktualizace 11:56

Krádež Vloupání Zadržení pachatele

     V noci na dnešek kolem třetí hodiny došlo v Plzni na Klatovské třídě k vloupání do restaurace Belvedére. Pachateli se podařilo vytlačit okno z ulice a proniknout do objektu, který začal prohledávat, přičemž ho neodradila ani siréna spuštěného elektronického zabezpečovacího zařízení. To prostě a jednoduše vyrval ze zdi a pokračoval v rabování restaurace.

     Na spuštěný poplach ale samozřejmě zareagoval operátor pultu centralizované ochrany bezpečnostní služby Tuebor General Service, na který je restaurace napojena, a ihned na místo vyslal dvě hlídky. Strážní k objektu dorazili během několika minut, zjistili narušení okna a společně s pracovnicí restaurace, která se na místo dostavila, zahájili prohlídku prostoru.
     Zloděje se jim podařilo objevit ve vnitrobloku za restaurací, kde se snažil ukrýt, zadrželi ho a zajistili do příjezdu přivolaných policistů, kterým ho i s odcizenými věcmi předali.

     "Muž narozený v roce 2000 je v současné době zadržen a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření že spáchání trestného činu krádeže," uvedla nám tisková mluvčí policie s tím, že se případem policisté dále zabývají. Podle našich informací se má jednat o recidivistu Tomáše Č., který byl již za majetkovou trestnou činnost několikrát trestán.