Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Všímavý soused velmi napomohl objasnit sérii vloupání

Past sklapla, na sjednané schůzce na zloděje čekali policisté

8. prosince 2021 14:02 , aktualizace 14:02

Vazba Vloupání Zadržení pachatele

     Jen několik hodin se z posledního lupu těšila dvojice zlodějů, která se v sobotu 4. prosince vloupala do rekreačního objektu nedaleko Přeštic. Osudnou se jim stala všímavost souseda, který nejen, že si všiml pohybu dvou neznámých mužů, ale i auta, které se v místě běžně nevyskytuje.
     Muž si zapamatoval nejen typ vozu, ale i jeho registrační značku, takže policisté lustrací snadno zjistili, že jde o vůz pronajatý z půjčovny. Pak již stačilo jen nalíčit past.
     "Policisté kontaktovali provozovatele a jednatel půjčovny si domluvil schůzku s osobou, která uvedené vozidlo užívala. Na domluvené setkání ale dorazili i policisté, kteří devětadvacetiletého muže na místě zadrželi," popsala tisková mluvčí policie s tím, že následně si policisté došli i pro druhého pachatele a zajistili u něj i odcizené věci z vloupání do chaty.

     Díky precizní práci kriminalistických techniků, kteří na několika místech předchozích vloupání do objektů na Přešticku zajistili dostatečné množství stop a zadokumentovali je, se této dvojici podařilo prokázat několik dalších vloupání. "Dvojice způsobila škodu na odcizených věcech ve výši převyšující částku 200 tisíc korun a poškozením způsobila škodu přes 50 tisíc korun," uvedla mluvčí policie.

     Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 34 a 29 let pocházejících z Přešticka, které obvinili ze spáchání přečinu krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policejní komisařka ze služby kriminální policie a vyšetřování podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, čemuž soud u staršího obviněného vyhověl. Mladší z mužů bude stíhán na svobodě.

Foto ilustrační

TUEBOR General Service

Ostraha objektů • Služba na akcích • Střežení VIP osob • Pulty centrální ostrahy • Projekty PZTS/EZS • Výjezdová jednotka v Plzni, Rokycanech, Sušici, Klatovech, Domažlicích i Tachově • Poradenská činnost