Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Rvačky, mejdany a pokusy o sebevraždy

Záchranáři, hasiči a policisté se ve Žlutické střídají někdy i několikrát denně

23. ledna 2023 14:40 , aktualizace 15:37

Alkohol Hasiči Záchranáři Záchytka

     Dvojice notorických opilců soustavně zatěžuje záchranné složky v Plzni naprosto zbytečnými a nesmyslnými voláními. Záchranáři, policisté, ale i hasiči v bytě na adrese Žlutická 7 zasahují někdy i několikrát denně a jen za dnešek již museli na tuto adresu vyjet dvakrát.
     Důvodem k zásahu je přitom buď to, že se manželé v opilosti poperou, nebo že na sebe navzájem záchranné složky volají kvůli údajnému úmyslu spáchat sebevraždu. 

     "Na uvedené místo jsme jen za dnešek vyjížděli ve dvou případech, před desátou hodinou dopoledne a ve čtvrt na dvě odpoledne, přičemž v prvním případě jsme do bytu museli vstoupit oknem," sdělil nám tiskový mluvčí hasičů.

     "Jedná se o adresu, kam musíme vyjíždět opravdu opakovaně, někdy i několikrát za den, na místě se ale vždy ukáže, že náš výjezd je zbytečný a za vším stojí pouze přemíra alkoholu," posteskli si záchranáři.

     "Muž opakovaně na tísňové linky oznamuje, že chce jeho sedmačtyřicetiletá manželka spáchat sebevraždu. Vzhledem k situaci na místě jsme záchranářům asistovali při transportu obou osob na protialkoholní záchytnou stanici," doplnila informace tisková mluvčí policie.     




     O podobném případu, kde psychicky nemocný narkoman opakovaně zatěžuje hlídky strážníků a policistů jsme informovali nedávno:

Na psychicky nemocného narkomana jsou všichni krátcí

     Strážníci, policisté i záchranáři se s některými osobami setkávají v podstatě pravidelně, zvláště jde-li o psychicky nemocné jedince a narkomany.
     Držitelem pomyslného rekordu v Karlových Varech je jednatřicetiletý muž, ke kterému strážníci v loňském roce vyjížděli patnáctkrát a za pouhých dvacet lednových dnů tohoto roku si již na konto připsal pět výjezdů záchranných složek.

Zde jsou pro představu dva poslední případy:

     V pátek 6. ledna si strážník na městském kamerovém systému všiml pořvávajícího muže u hotelu Thermal. "Vyslaná hlídka jednatřicetiletého muže několikrát upozornila na nevhodné chování, ten však neustále velmi hlasitě a vulgárně pořvával, poté vedl konverzaci se svými smyšlenými kamarády, nebo si přikládal prázdnou láhev od dezinfekce k uchu a předstíral, že telefonuje," popsali strážníci.
      Na místo byla přivolána posádka záchranné služby, která po vyšetření muže rozhodla o jeho převozu a umístění na psychiatrii. Na místo také dorazili přivolání policisté, kteří z bezpečnostních důvodů provedli, na žádost záchranářů, doprovod. 

     Ve středu 18. ledna po druhé hodině dopoledne vyjížděli karlovarští strážníci do městské části Rybáře, kde se u autobusové zastávky měla nacházet osoba pořvávající na kolemjdoucí lidi.
     "Strážníci muže našli na pěší stezce vedoucí podél Rolavy, ale i přes to, že vykazoval známky požití návykové látky, nedopouštěl se žádného protiprávního jednání. Hlídka tak z místa odjela.
     Pomyslné kolečko začalo o hodinu později, kdy strážníci za tímto mužem vyjeli znovu. Daleko totiž nedošel a před obchodním domem Tesco skákal po střeše zaparkovaného vozidla. Strážníci muže ihned vyzvali, aby z auta slezl, což udělal a dobrovolně se opřel o služební vozidlo do pozice „zatýkaného.“
     Strážníci při kontrole auta nezjistili žádné poškození a na jiná auta podle oznamovatele neskákal. Jelikož byl muž ve špatném psychickém stavu a stále vykazoval známky užití návykové látky, provedli strážníci orientační zkoušku na přítomnost OPL s pozitivním výsledkem,"
 popsali strážníci.

     Na místo byla přivolána posádka záchranné služby, která rozhodla o převozu muže do nemocnice a z důvodu bezpečnosti požádala strážníky o asistenci při převozu i během vyšetření jednatřicetiletého muže. Následně doktorka rozhodla o jeho převozu do psychiatrické léčebny, odkud byl nedávno propuštěn.
     Převoz provedli přivolaní policisté. 

Foto KP a MP KV

Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost