Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Teprve čtrnáctiletou dívku zfetoval pervitinem a pak ji "prodal" na sex nejméně čtyřiceti mužům

Před soudem dnes stanul recidivista Marek F. obviněný mimo jiné z obchodování s lidmi a pohlavního zneužití nezletilé

Autor: Karel Aleš čtvrtek 11. dubna 17:03 , aktualizace 17:05

Drogy Sexuální deviant Vazba

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Dnes ráno stanul před krajským soudem v Plzni Marek F., který zítra ve věznici oslaví své třiatřicátiny. Obžalovaný je hned z několika velmi vážných trestných činů ve spojitosti s nezletilou dívkou, a to konkrétně z obchodování s lidmi, pohlavního zneužití, nedovolené výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ublížení na zdraví s omezování osobní svobody.


Obžaloba

     Státní zástupkyně Věra Brázdová Marka F. viní, že se od roku 2021 stýkal s tenkrát ještě třináctiletou dívkou, se kterou se seznámil na Facebooku, a která za ním měla utéct od rodiny do penzionu v Kynšperku nad Ohří.
     Již dříve několikrát soudně trestaný Marek F. měl podle státní zástupkyně v daném období umisťovat fotografie nahé, tenkrát již čtrnáctileté, dívky na webové stránky Amatéři.cz a domlouvat setkání s klienty, se kterými měla poškozená vykonávat orální a pohlavní styk za finanční odměnu, kterou poté měla vždy odevzdat obžalovanému. Takto měl Marek F. dívku do loňského srpna "prodat" minimálně čtyřiceti různým mužům a obdržet za to nejméně sto tisíc korun.
     Dále měl podle obžaloby nejméně ve dvou případech Marek F. s nezletilou vykonat pohlavní styk, podávat jí pervitin a marihuanu, a když mu odporovala, tak ji měl bít, kopat, kousat do obličeje či ji zavírat v koupelně.
     Státní zástupkyně na závěr navrhla, aby v případě uznání viny byl obžalovanému uložen trest odnětí svobody v trvání až devět a půl roku se zařazením do věznice se zvýšenou ostrahou.  

Výpověď obžalovaného

     Obžalovaný Marek F., který na soud čekal ve vazbě, dnes před soudem přiznal, že se s dívkou stýkal, tvrdil ale, že mu dívka údajně říkala, že už jí je sedmnáct let a prý prostituovala sama z vlastní vůle. Podle jeho výpovědi mu vydělané peníze předávala na nákup drog, které pak spolu společně užívali.
     Bití pak vysvětloval hádkami, protože s její prostitucí nesouhlasil. Dívka podle něj vše oznámila ze msty, že si našel novou přítelkyni.

Další výpovědi

      Po výpovědi obžalovaného následovaly výpovědi svědků, například matky dívky. Ta mimo jiné uvedla, že za obžalovaným dívka vyšla před dům a už se nevrátila. Když pak matka Marka F. kontaktovala, aby její dceru propustil, měl jí vyhrožovat uříznutím hlavy.

     Další svědci pak popsali, že když se s dívkou setkávali, měla velké množství modřin a oděrek od zjevného bití.   

     Zmocněnec dívky po Markovi F. požaduje odškodnění 200 tisíc korun za zásah do osobnostních práv a 300 tisíc za újmu na zdraví, celkem tedy půl milionu korun.

     Soud bude v květnu pokračovat výpověďmi poškozené a svědků. Marek F. do té doby zůstává ve vazbě.


Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.