Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

1750 motorek vyjelo z brány plzeňského pivovaru

Prvomájovou spanilou jízdu motorkářů nakonec odstartovala majorka policie

1. května 2018 12:26 , aktualizace 14:26


     Příznivci motocyklů v Plzni uvítali jako již tradičně sezónu společnou prvomájovou spanilou jízdou, která se uskutečnila dnes v poledne. Počasí motorkářům přálo a z bran plzeňského pivovaru jich dnes vyjelo dokonce více než 1750, takže motorkáři museli vyjíždět ve třech skupinách.
     S organizací vydatně pomohla plzeňská policie a tak se zcela neplánovaně dostalo přítomné majorce policie té cti, že mohla první a nejdůležitější skupinu odstartovat sama. Vzhledem k tomu, že šlo o krásnou ženu, motorkáři to velice ocenili.

     Motorkáři nyní míří na letiště v Plané u Tachova a po celé trase budou na bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížet dopravní policisté. Do organizace jízdy je nasazeno i hybridní služební policejní vozidlo BMW i8 Coupé, které má plzeňské krajské ředitelství nyní v zápůjčce.

„Piješ. Řídíš. Zabíjíš.“

     Jelikož budou motocyklisté v několika následujících měsících častými účastníky silničního provozu, rozhodli se policisté oslovit i tuto skupinu řidičů a na startu motorkářům rozdávali jednorázové alkoholtestery i reflexní doplňky.

Policie varuje

     V roce 2017 jsme na území Plzeňského kraje evidovali celkem 3590 dopravních nehod, při kterých přišlo o život celkem 53 osob. Z tohoto celkového počtu dopravních nehod je 119 s účastí řidiče motocyklu. Na silnicích Plzeňského kraje v uplynulém roce přišli o život dva motorkáři, a to v červnu v Plzni a v srpnu na území Plzně - venkova.

Policie přeje

     Všem motorkářům přejeme, ať je letošní rok příznivější a obejde se bez ztráty lidských životů.

Aktualizace: 14,20 dle informací policie motorkáři na místo určení dojeli bez jediného problému či nehody

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.