Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Poslední akce Danielu P. moc nevyšla

Aktualizace + vyjádření policie - pachatel v poutech a strom na policejním autě

19. ledna 2022 17:57 , aktualizace 18:01

Drogy Krádež Zadržení pachatele

     Dnes jsme již informovali o případu, ke kterému došlo v noci na dnešek, a nyní přinášíme další informace.

     Včera odpoledne se na sociálních sítích začala šířit prosba majitele o pomoc při pátrání po ukradeném voze Audi A4 registrační značky 3AF7010. Tento vůz byl ukraden po jedné hodině odpoledne na parkovišti samoobsluhy Lidl v Plzni na Borských polích a je nutné podotknout, že se majiteli podařilo zloději krádež vozu vysloveně usnadnit, nechal totiž vůz během nákupu před obchodem odemčený a dokonce i nastartovaný.


     Fakt, že po vozidle pátrají jak policisté, tak i veřejnost na základě majitelovy výzvy na Facebooku, nijak nevadil zloději, který s vozem spokojeně jezdil, aniž by třeba vyměnil značky.
     Právě díky ponechaným registračním značkám si vozu před půlnocí v Plzni všimli dva pohotoví mladí muži, a protože věděli, že se jedná o kradený vůz, vydali se za ním a samozřejmě okamžitě telefonicky vyrozuměli policii.

     Na místo ihned vyjelo několik hlídek policistů a svědci je přes operační středisko informovali o pohybu vozu, který následovali přes Dobřany na Lhotu, kde ho ale ve směru na Valchu ztratili z dohledu.

     Před Valchou zloděj narazil na policejní zátaras, před kterým se mu ale ještě podařilo otočit. Kvůli již zablokované cestě zpět pak odbočil na nezpevněnou cestu ulice Rekreační a pokusil se ujet tudy.
     Výjezd zpět na hlavní ulici K Sinoru ale již zablokoval další z policejních vozů, takže zloděj zkusil poslední možnost, tedy projet mezi stromy.
     Toto jeho rozhodnutí ale skončilo čelním nárazem do stromu a než se stačil řidič vzpamatovat, policisté ho zadrželi a přiložili mu služební pouta. Krom nabouraného Audi byl lehce poškozen i jeden z policejních vozů, na který padl menší strom vyvrácený při havárii. Ke zranění policistů ani ujíždějícího zloděje nedošlo.   

Vyjádření policie:

     "Včerejšího dne v odpoledních hodinách došlo v Plzni na parkovišti jednoho nákupního centra k odcizení osobního motorového vozidla značky Audi A4. Jeho majitel, 24letý muž z Plzně, nechal nastartované vozidlo stát na parkovišti a šel si nakoupit. Když se po půl hodině vrátil, automobil již na parkovišti nebyl.
     Mladý muž následně kontaktoval policii a fotky svého odcizeného vozidla zveřejnil na sociálních sítích. Policisté ihned začali po vozidle pátrat a prověřovat kamerové záznamy.
     Kolem jedenácté hodiny večer přijal operační důstojník na lince 158 oznámení, kdy oznamovatel uvedl, že pronásleduje vozidlo značky Audi A4, které bylo dnešního dne odcizeno, a které poznal z fotky umístěné na sociálních sítích. Dále sdělil, že se nachází kousek za Plzní a vozidlo se mu nyní ztratilo z dohledu. Na místo hned vyrazily policejní hlídky, které odcizený automobil dojely a začaly jej pronásledovat.
     Řidič na výzvy k zastavení nereagoval a ujížděl vysokou rychlostí. Z Valchy ujížděl do ulice Dobřanská a dále do ulice K Sinoru. Poté odbočil do ulice Rekreační, kde byl zablokován policejními vozidly z oddělení hlídkové služby a z obvodního oddělení Plzeň Skvrňany. 
     Řidič se ovšem nehodlal vzdát, sjel na lesní cestu a snažil se s Audi prokličkovat mezi stromy.  To se mu stalo osudným a do jednoho ze stromů narazil. Policisté ho okamžitě za použití donucovacích prostředků zpacifikovali a zadrželi. Třiatřicetiletý ujížděč byl navíc pod vlivem drog a to konkrétně pervitinu a kokainu. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a případem se nadále zabývají,"
uvedla k události mluvčí plzeňské policie.

Kdo je pachatelem?

     Nám se podařilo zjistit, že pachatelem je Daniel P. plzeňský známý recidivista, odsouzený již několikrát za majetkovou a drogovou trestnou činnost v Plzni a Klatovsku.


 


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.