Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidič skončil i s pickupem pod srázem v řece

Auto hasiči pomocí jeřábu vyprošťovali několik hodin

17. dubna 2023 12:46 , aktualizace 12:46

Alkohol Doprava Hasiči Nehody


     V sobotu po sedmé hodině večer došlo u Nejdku k dopravní nehodě, po které skončil pickup značky Ford pod několikametrovým srázem na boku v řece Rolavě.

     K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události a preventivně nainstalovali norné stěny, aby zachytili případný únik provozních kapalin. Záchranáři si mezitím do péče převzali zraněného řidiče, kterého po ošetření na místě transportovali do nemocnice.

     Jak k nehodě došlo popsal tiskový mluvčí policie: "Devětačtyřicetiletý řidič jel s vozem Ford ve směru od Nejdku na Božičany, když asi 160 metrů před železničním přejezdem nepřizpůsobil rychlost jízdy a přejel do protisměru, kde narazil do kamenného patníku a stromu, který zlomil. Následně se vůz převrátil přes střechu a spadl do řeky Rolavy, kde zůstal ležet na levém boku." 
     Řidič se po dopravní nehodě podrobil dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,31 promile. Policisté proto muži zadrželi řidičský průkaz a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
     Policisté se případem dále zabývají.

     Vozidlo muselo být z řeky vyproštěno pomocí jeřábu, hasiči na místě zasahovali až do pozdních nočních hodin.

Foto Hasiči

Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.