Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Čelní střet dodávky s kamionem zcela uzavřel silnici z Plzně do Domažlic

Na místě několik zraněných, tři havarované vozy a silnice bude neprůjezdná několik hodin

17. června 2021 10:15 , aktualizace pátek 18. června 10:16

Doprava Nehody

    Dnes dopoledne po deváté hodině došlo mezi Zbůchem a Chotěšovem k další vážné dopravní nehodě. Dle prvotních informací, které záchranné složky dostaly, mělo jít o nehodu tří osobních vozů a kamionu, přičemž jedno osobní vozidlo mělo začít hořet a v něm by se podle oznamovatele měla nacházet uvězněná osoba.

    Na místo tedy samozřejmě vyjely všechny záchranné složky. Požár auta se naštěstí nepotvrdil, šlo jen o páru z rozdrceného chladiče a vody vyteklé na motor. Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření a likvidují veliký únik nafty. Kvůli tomu také byla kontaktována ochrana životního prostředí.
     Záchranáři převzali do péče celkem dva muže a ženu středního věku, které po ošetření transportují do nemocnice Plzni a ve Stodě. Naštěstí by podle záchranářů nikdo z nich neměl být ohrožen na životě. Provoz je v místě samozřejmě zcela uzavřen a policie provádí odklon dopravy.

     Dle prvotních informací k nehodě mělo dojít tak, že dodávka s lékařským materiálem jedoucí ve směru na Plzeň měla v prostoru železničního přejezdu přejet do protisměru, kde se střetla s protijedoucím kamionem. Poté se dodávka roztočila a ještě smetla Škodu Rapid. Kamion po střetu vyjel z vozovky, zničil značení železničního přejezdu, protrhl si nádrže a poté najel na koleje, kde zůstal zaklíněný.

Aktualizace:

     "Třicetiletý řidič Fiat Ducato jedoucí od obce Chotěšov ve směru na Plzeň v prostoru železničního přejezdu z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s nákladním voze Scania, které řídil muž narozený v roce 1976. Nárazem byla dodávka odražena a následně se střetla s za kamionem jedoucím osobním vozem Škoda Rapid, řízeném ženou narozenou v roce 1964. Alkohol u řidiče dodávky nebyl zjištěn z důvodu vzniklého zranění, u ostatních účastníků byl alkohol negativní," potvrdila tisková mluvčí policie s tím, že silnice bude uzavřena ještě přibližně dvě až tři hodiny.


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.