Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet vozu se ženou

V ulici K Fořtovně v Plzni zasahují všechny záchranné složky

23. ledna 2022 18:05 , aktualizace 18:38

     Dnes v podvečer došlo u Plzně, na silnici mezi Tesco Rokycanská a Červeným Hrádkem, ke sražení chodkyně autem. Starší řidič vozu Škody Octavia jel od Červeného Hrádku směrem k Rokycanské a stejným směrem na pravém kraji vozovky šla i dvojice chodců, muž a žena.
     Podle informací z místa řidič na poslední chvíli oba chodce zahlédl a pokusil se jim vyhnout. To se mu bohužel ale nepovedlo, pravou přední částí vozu zachytil chodkyni a náraz ji odhodil do příkopu.

     Z místa bylo hlášeno, že žena utrpěla zranění hlavy, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. "Pětačtyřicetiletou ženu transportujeme se středně těžkým zraněním na Urgentní příjem Fakultní nemocnice," uvedli nám záchranáři.
     Policisté v tuto chvíli nehodu ještě na místě šetří, takže zatím můžeme uvést pouze to, že řidič měl test na přítomnost alkoholu negativní.

     Oba chodci byli Ukrajinci a ani jeden z nich neměl na oblečení reflexní prvky, ačkoli to zákon ukládá.

§ 53 odst. 9 zákona č. 361/2000 Sb.
„Pohybuje-li se chodec mimo obec za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, je povinen mít na sobě prvky z retroreflexního materiálu umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích.“


 


Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!