Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Hromadná nehoda čtyř desítek nákladních i osobních aut - stále aktualizujeme

Dálnice D5 je ve směru na Prahu zcela uzavřena na několik hodin

20. ledna 2022 12:06 , aktualizace 16:39

Dálnice Doprava Hasiči Nehody Záchranáři

     Dnes kolem půl dvanácté dopoledne došlo na 33. kilometru dálnice D5 ve směru z Plzně na Prahu, tedy na úrovni obce Žebrák, k hromadné dopravní nehodě. Podle prvotních informací vydaných policií došlo na místě ke střetu zhruba čtyř desítek vozidel, nákladních i osobních, která jsou rozeseta na přibližně stopadesátimetrovém úseku.
     K nehodě vyjely všechny záchranné složky z Plzeňského i Středočeského kraje.

   "Na místo vyjely jednotky HZS Beroun a Hořovice a SDH Komárov a Zdice. Zároveň byli o spolupráci požádáni hasiči z Plzeňského kraje. Dle prvotních informací došlo ke střetu nejméně 10 nákladních aut a 15 osobních. Dálnice ve směru na Prahu je zcela uzavřena," uvedli hasiči s tím, že další podrobnosti budou postupně doplňovat.

     Dálnice ve směru na Prahu je zcela uzavřena, policisté odklání dopravu na exitu 37 na Žebrák, Zdice a objízdná trasa je vedena po silnici II/605.


Aktualizace:

  • Před půl jednou odpoledne policisté z důvodu přistávání vrtulníku ZZS uzavřeli dálnici D5 v opačném směru, na 28. kilometru ve směru na Plzeň. Operační středisko Záchranářů aktivovalo traumaplán.
  • Dle nejnovějších informací bylo při nehodě zraněno šest osob. Jedna osoba byla po ošetření ponechána na místě. Tři osoby s lehkým zraněním byly transportovány pozemní cestou do nemocnice Hořovice a FN Motol. Dvě středně těžce zraněné osoby letecky transportovány do Fakultní nemocnice Motol.
  • Na místo vyjeli i hasiči ze Záchranného útvaru HZS Zbiroh se dvěma jeřáby.
  • "Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu. Na místě zasahovalo 11 jednotek hasičů, včetně výpomoci od kolegů z Plzeňského kraje. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo ke střetu 22 osobních a 14 nákladních automobilů," uvedli hasiči s tím, že místo zásahu bylo rozděleno na tři úseky a k události byl povolán evakuační autobus, který zajišťuje nezraněným účastníkům nehody tepelný komfort.
  • Provoz v úseku bude podle ŘSD uzavřen minimálně do osmi hodin večer.

Průběžně aktualizujeme a doplňujeme fotogalerii z místa


KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.