Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Starší řidička jela na dálnici v protisměru, zastavil ji záchranář se sanitkou

Pohotovému řidiči - záchranáři patří velké poděkování

úterý 9. ledna 14:28 , aktualizace 15:32

Dálnice Doprava Policie Záchranáři


     Včera po půl sedmé večer došlo na dálnici D6 mezi Sokolovem a Karlovými Vary k velmi nebezpečné situaci, kdy zde jel osobní vůz v protisměru.

     "Několik řidičů na linku 158 oznámilo, že na dálnici D6, ve směru z Karlových Varů do Sokolova, jede osobní vozidlo Smart v protisměru. Na místo bylo ihned vysláno několik policejních hlídek," popsal nám mluvčí policie.


     Ještě než policisté stačili dojet na místo, vyřešil nebezpečnou situaci pohotový řidič Zdravotnické záchranné služby, který na 135. kilometru dálnice u nájezdu na dálnici z Lokte směrem do Karlových Varů řidičku jedoucí s vozem v pruhu u středových svodidel zastavil.
     "Náš zaměstnanec Jan Špatný si všiml vozidla jedoucího v protisměru. Instinktivně zapnul majáky a velmi opatrně a bezpečně přinutil vozidlo zastavit, poté informoval operační středisko a zavolal Policii ČR," popsal nám záchrannou akci tiskový mluvčí záchranářů.

     Policisté následně zastavili provoz, aby se řidička s vozidlem dostala bezpečně z dálnice. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob ani ke škodě na majetku.
     "Policisté u pětašedesátileté řidičky provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Na bezpečném místě následně policisté z obvodního odděleni Loket vyřešili tento přestupek příkazem na místě, tedy pokutou," doplnil mluvčí policie. 


Co radí Policie ČR, pokud omylem vjedu do protisměru na dálnici?

     Co nejdříve zastavte u kraje vozovky, z pohledu řidiče vozidla v protisměru ideálně na levé straně v odstavném pruhu, samozřejmě pokud to situace umožní, pokud to není možné, zastavte co nejblíže u středového pásu dálnice.
     Zapněte výstražná světla, ať je vaše vozidlo vidět. Následně si oblečte reflexní vestu. Nikdo z cestujících nezůstávejte ve vozidle, vystupte z něj a stoupněte si mimo pozemní komunikaci, ideálně za svodidla.
     Zavolejte na linku 158 a informujte o této události policii. Poté vyčkejte do jejího příjezdu. 

Dluhopisy

Porazte inflaci s Dluhopisy - Investujte do tavedených firem a ochraňte své úspory. Nejvíce korporátních dluhopisů s notářským zápisem o přímé vykonatelnosti. Nakupujte dluhopisy zdravých českých firem na nejstarší dluhopisové platformě. Nízké minimální investice. Přední informační servis.