Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Dopravně bezpečnostní akce se týkala řidičů i chodců

Během této DBA policisté řešili více než tři sta přestupků

30. března 2023 16:51 , aktualizace 16:51

Doprava

     V posledních dnech proběhla v Plzeňském kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená na všechny účastníky silničního provozu, tedy na řidiče i chodce. Pojďme se podívat na její výsledky.

Rychlost

     Téměř každý třetí řidič překročil nejvyšší povolenou rychlost, celkem jich bylo 227. Z tohoto celkového počtu jich bylo 218 vyřešeno pokutou na místě a 9 museli policisté oznámit k projednání příslušenému úřadu.

Další přestupky

     Druhým nejčastějším přestupkem bylo telefonování za jízdy, za toto bylo řešeno 41 řidičů. Pak následoval nevyhovující technický stav, který se týkal 31 vozidel a 17 řidičů také nepoužilo za jízdy bezpečnostní pás.
     Policisté se věnovali i problematice rychlosti při přejíždění železničních přejezdů, kdy 14 řidičů pokutovali za překročení nejvyšší povolené rychlosti právě na přejezdech. Je potřeba připomenout, že řidič může na přejezdu a 50 metrů před ním jet maximální rychlostí 30 km/h, jedná-li se o přejezd bez světelného zabezpečovacího zařízení. Pokud jím přejezd vybaven je a bliká na něm bílé přerušované světlo, ve stejném úseku může jet řidič maximální rychlostí 50 km/h.

Chodci

     Včera ráno pak proběhla v Plzni i kontrola dodržování povinností chodců. Policisté během celé této akce řešili 43 přestupků spáchaných chodci. Ve 33 případech lidé vstoupili na přechod pro chodce v době, kdy na semaforu pro přecházení vozovky svítila červená. V devíti případech se chodci snažili přejít přes komunikaci na jiném místě, a to nedaleko vyznačeného přechodu pro chodce. Přestupku se dopustil i cyklista, který jel po komunikaci na kole na červenou. 

     Policisté vzkazují, že v obdobných akcích budou i nadále pokračovat.

KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.